1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Akaryakıta okkalı Ağustos zammı geldi! LPG benzin ve motorinde tarife değişti: İşte güncel akaryakıt fiyatları

Akaryakıta okkalı Ağustos zammı geldi! LPG benzin ve motorinde tarife değişti: İşte güncel akaryakıt fiyatları

featured
service

SON DAKİKA: OTOGAZA OKKALI ZAM GELİYOR!

Döviz kurlarındaki hareketlilik, akaryakıt fiyatlarına yansımaya devam ediyor. Gece yarısından itibaren LPG/Otogaz fiyatlarına 2 lira 17 kuruşa varan zam yapılması bekleniyor. İstanbul’da LPG fiyatı, 14,25 liradan 16 lira 42 kuruşa yükselirken, Ankara’da 14,16 liradan 16 lira 33 kuruşa, İzmir’de ise 13,87 liradan 16 liraya çıkacak.

LPG fiyatlarındaki bu artışın nedeni, döviz kurlarındaki dalgalanmalardır. Döviz kurlarındaki hareketlilik, akaryakıt fiyatlarını olumsuz yönde etkilemektedir. Bu nedenle LPG/Otogaz fiyatlarına yapılan zam, tüketicileri ve araç sahiplerini ekonomik açıdan zorlayabilir.

Diğer yandan, motorine de bugünden itibaren geçerli olacak şekilde 1.07 lira zam yapıldı. İstanbul’da motorin fiyatı 36,42 liraya yükseldi, Ankara’da 36,9 lira, İzmir’de ise 37,08 lira oldu.

DOLARDAKİ ATEŞ AKARYAKIT FİYATLARINI TETİKLEDİ

Türkiye’de benzin ve motorin fiyatları hesaplanırken, gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV (Özel Tüketim Vergisi) ve EPDK (Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu) payının eklenmesiyle KDV hariç rafineri satış fiyatı bulunuyor. Gümrüksüz rafineri fiyatı ise Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF (Cost, Insurance, and Freight) Akdeniz ürün fiyatları ve günlük Dolar kuru takip edilerek belirleniyor. Bu hesaplama yöntemi, akaryakıt fiyatlarında dünya piyasalarındaki dalgalanmalara bağlı olarak değişikliklere yol açabiliyor.

Döviz kurlarındaki belirsizlik ve dünya piyasalarındaki hareketlilik, akaryakıt fiyatlarına olan etkisini sürdürmeye devam ediyor. Zam haberleri, tüketicilerin ve sürücülerin yakıt masrafları konusunda daha dikkatli olmasını gerektiriyor. Araç sahipleri, yakıt fiyatlarında yaşanan dalgalanmaları takip ederek, tasarruflu sürüş alışkanlıklarıyla ekonomilerine katkı sağlamaya çalışıyorlar.

1 AĞUSTOS 2023 SALI GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

ANKARA BENZİN VE MOTORİN FİYATLARI

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Akaryakıta okkalı Ağustos zammı geldi! LPG benzin ve motorinde tarife değişti: İşte güncel akaryakıt fiyatları
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz