1. Haberler
  2. Gündem
  3. Marketlerde yeni bir uygulama daha başlıyor! Artık mecburi olacak: Uymayana ceza yolda

Marketlerde yeni bir uygulama daha başlıyor! Artık mecburi olacak: Uymayana ceza yolda

featured
service

Bakanlık tarafından hazırlanan “Türk Gıda Kodeksi Gıdaların Ait Olduğu Partiyi Tanımlayan İşaretler veya Numaralar Hakkında Tebliğ Taslağı”, gıdaların hangi partiye ait olduğunu tanımlayan işaretleme kurallarını içeriyor. Aynı koşullarda üretilen, imal edilen veya ambalajlanan gıdalar için parti/lot numarası veya işaretinin zorunlu hale gelmesi planlanıyor. Bu işaretlemeyi taşımayan gıdalar, düzenleme yürürlüğe girdiğinde piyasaya arz edilemeyecek.

Tebliğ kapsamında, bazı ürünler bu zorunluluktan muaf tutulacak. Geçici depolara satılan veya gönderilen tarımsal ürünler, üretici birliklerine sevk edilen ve doğrudan işleme tesislerinde kullanılmak üzere toplanan ürünler ile tüketiciye hazır ambalajlı olmayan, talep üzerine paketlenen gıdalar bu düzenlemeye tabi olmayacak.

Ayrıca, en geniş yüzeyi 10 santimetrekareden küçük olan ambalajlarla, partinin tanımlanmasını sağlayan işaretin veya numaranın birleşik ambalaj üzerinde yer alması koşuluyla kişiye servis edilen porsiyon dondurmalar ve yenilebilir buzlar da kapsam dışında tutuldu.

Yerel zincir marketlerde çalışan sayısı 100 bini aştı

Parti numarası veya işareti her seferinde gıda üreticileri tarafından belirlenecek. Parti işareti veya numarası, işletmecilerden biri veya diğerinin sorumluluğu altında belirlenerek işaretlenecek.

Etiket üzerindeki diğer işaretlemelerden açıkça ayırt edilebildiği durumlar hariç olmak üzere, parti işaretinin veya numarasının önünde “P” veya “L” harfi yer alacak.

Hazır ambalajlı gıdalarda parti işareti veya numarası ve gerektiğinde “P” veya “L” harfi, doğrudan hazır ambalajın üzerinde veya bu ambalaja yapıştırılmış bir etiket üzerinde yer alacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Marketlerde yeni bir uygulama daha başlıyor! Artık mecburi olacak: Uymayana ceza yolda
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz