1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. İslam Memiş Tek Şartını Açıkladı: Gram Altını Ancak Böyle Satarım

İslam Memiş Tek Şartını Açıkladı: Gram Altını Ancak Böyle Satarım

featured
service

Memiş, Borsa İstanbul 100 endeksinin 9 bin 850 puan seviyelerinde olduğunu belirterek, bu hafta iki kez 10 bin puan seviyesinin üzerine çıkmasına rağmen kalıcı olamadığını vurguladı. Orta vadede ise endeksin 12 bin puan seviyesini hedeflediğini ifade etti. Kısa vadede 9 bin 800 ile 10 bin 200 puan aralığının takip edilmesi gerektiğini belirtti.

Memiş, dolar kurunun 34 lira 15 kuruş seviyesinde olduğunu belirterek, sık sık vurguladığı gibi dolar düşüşlerinin kalıcı olmayacağını söyledi. “Döviz bir yatırım aracı değildir, hele dolar kesinlikle değildir” diyen Memiş, dolarla ticaret yapanların doların baskılandığına dikkat etmesi gerektiğini söyledi. Alım fırsatlarının geri çekilmelerde ön plana çıkabileceğini belirtti.

Memiş, ons altının 2 bin 685 dolar seviyesini test ederek rekor kırdığını ve bu yükselişin savaş ve belirsizlik fiyatlamasından kaynaklandığını belirtti. Ons altının FED’in faiz politikaları ve Orta Doğu’daki savaş gibi iki önemli hikaye ile desteklendiğini vurgulayan Memiş, bu hikayeler sona erdiğinde kar satışlarının gündeme gelebileceğini söyledi. Ancak şu an ons altının yeni zirveler test etmeye devam ettiğini belirtti.

Gram altının da ons altını takip ettiğini belirten Memiş, gram altının şu anda 3 bin 60 lira seviyesinde olduğunu ifade etti. Yıl sonu beklentisinin 3 bin ile 3 bin 500 lira aralığında olduğunu belirten Memiş, gram altında kademeli yükselişlerin süreceğini öngördü. Doların güçlü duruşunun gram altında ons altına kıyasla geri çekilmeleri sınırlı tutacağını söyledi. Yatırımcılara, altını satmak yerine elde tutmalarını tavsiye etti. 2025 yılı beklentisinin ise 4 bin 500 lira olduğunu vurguladı.

Gümüşün ons fiyatının 32.13 dolar seviyesinde olduğunu belirten Memiş, gümüşte pozitif görünümün devam ettiğini söyledi. Gümüşün yıl sonuna kadar 37 dolar seviyesine ulaşabileceğini ifade etti.

NOT: Haberimizde yer alanlar yatırım kapsamında değildir. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İslam Memiş Tek Şartını Açıkladı: Gram Altını Ancak Böyle Satarım
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz