1. Haberler
  2. Hayat
  3. Parmak izi değişmez fakat bu mesleklerde çalışanların parmak izleri silinebiliyor! Öğrenince çok şaşıracaksınız

Parmak izi değişmez fakat bu mesleklerde çalışanların parmak izleri silinebiliyor! Öğrenince çok şaşıracaksınız

featured
service

Haberturk’te yer alan habere göre, parmak izleri, sürtünme sırtları adı verilen sırtların bir düzenlemesinden oluşur. Her sırt, cildin altındaki ter bezlerine bağlı gözenekler içerir. Bu ter nedeniyle bardaklarda, masalarda ve dokunduğunuz hemen hemen her şeyde parmak izi bırakırsınız.

Parmak izlerinin tüm çıkıntılarını halka, girdap veya kemer adı verilen desenler oluşturur. Döngüler parmağın bir tarafında başlar, etrafında veya yukarı doğru kıvrılır ve diğer taraftan çıkar. İki tür döngü vardır: Radyal döngüler başparmağa doğru eğimlidir ve ulnar döngüler küçük parmağa doğru eğimlidir. Girdaplar dairesel veya spiral bir desen oluşturur. Kemerler yukarı doğru eğimlidir ve sonra aşağı doğru iner.

Parmak izleri genellikle hamileliğin ikinci üç ayında oluşur – genellikle 17. haftada. Büyüdükçe, aynı deseni koruyarak parmaklar daha görünür hale gelir. Bunun nedeni, cildin zamanla daha elastik hale gelmesidir. Esasen, izler kademeli olarak belirginleşir.

Tamamen benzersizdir. Parmak izleri, hücrelerimizin her birindeki genetik materyal olan DNA’dan bile daha benzersizdir. Aynı parmak izlerine sahip iki kişi bulunmamıştır. Parmak izinizin bir başkasının parmak izleriyle tam olarak eşleşmesi 64 milyarda bir ihtimaldir.

Tek yumurta ikizlerinin aynı DNA’yı (ya da en azından çoğunu) paylaşabilmelerine rağmen aynı parmak izlerine sahip olmadıklarını biliyor muydunuz? İşte parmak izlerimizin bizim için ne kadar benzersiz olduğunun bir göstergesi.

Parmak izleri değişmez. Ancak yaşlandıkça parmak izlerimizi almak daha zor olabilir. Bunun nedeni, cildin yaşla birlikte elastikiyetini (esnek ve hareket kabiliyeti) kaybetmesi ve sırtların ile olukların kalınlaşması nedeniyle desenlerin daha az belirgin hale gelmesidir. Cildimizin gözenekleri de daha az yağlanır ve bu da parmak uçlarının yüzeyini etkiler.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Parmak izi değişmez fakat bu mesleklerde çalışanların parmak izleri silinebiliyor! Öğrenince çok şaşıracaksınız
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz