1. Haberler
  2. Gündem
  3. 2 bin metre rakımda saklanmış cennet! Hacet Tepesi eteklerine çıkan eşsiz manzaraya doyamıyor

2 bin metre rakımda saklanmış cennet! Hacet Tepesi eteklerine çıkan eşsiz manzaraya doyamıyor

featured
service

Ilgaz Dağı’nın 2.589 metre yüksekliğine doğru çıkarken herkesi karşılayan Suala Buzul Göleti, yılın her döneminde su seviyesini koruyan ender göllerden biridir. Yaz kış demeden su kaybı yaşamayan buzul gölü, çevresinde yer alan zengin bitki örtüsü ile de farklı bitki türleri, kuşlar ve yabani hayvanlara da ev sahipliği yapıyor.

Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi rehberliğinde gerçekleştirilen gezide Saula Yaylası ve Göleti detaylı bir şekilde incelendi. Gölün yapay olmadığı belirtilirken tamamen kendiliğinden oluşmuş bir buzul gölü olduğu aktarıldı. Bölgede bulunan aromatik bitkiler ve pınarlar ile birlikte doğal güzelliklerde göze çarpıyor.

Suala Göleti, doğal güzelliklerinin yanı sıra zengin atmosferi ile de dikkat çekmektedir. Göletin çevresinde yer alan yaylalar hayvancılık ve yaylacılık faaliyetleri ile dikkat çekiyor. Ziyaretçiler doğanın keyfini çıkartmakla kalmayıp bölgenin zengin bitki örtüsü ve hayvan popülasyonunu keşfetme fırsatını da elinde tutuyor. Doğa ile iç içe kafa dinlemek isteyenler Batı Karadeniz’in kalbinde yer alan Suala Buzul Göleti’ni ziyarete gidiyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
2 bin metre rakımda saklanmış cennet! Hacet Tepesi eteklerine çıkan eşsiz manzaraya doyamıyor
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz