1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. İşte AKP yüzyılı! 20 metrekarelik daireye 23 bin lira kira – Ankaragündem

İşte AKP yüzyılı! 20 metrekarelik daireye 23 bin lira kira – Ankaragündem

featured
service

BirGün’de yer alan habere göre, Türkiye’de ekonomik krizin getirisi olan barınma sorunu giderek büyüyor. Temmuz ayında yüzde 25 kira zammı sınırının kalkması, eylül ayında açılan okullar ve kamu çalışanı tayinleriyle kiralar fırladı. 10 ve 25 metrekarelik daireler 17 bin TL-23 bin TL gibi fahiş fiyatlara kiralanıyor, neredeyse metrekare başı bin TL ücretler ortaya çıkıyor.

AKP iktidarının ekonomide yarattığı girdap içinde boğulan yurttaşlar, yüksek kiralar nedeniyle en temel hak olan barınmaya dahi erişemez durumda. İstanbul’da yaşayan Barış Kara ödediği kira fiyatına, “Ben şu an 70 m2 evde 18 bin TL’ye oturuyorum, 25 bin TL gelirim var. Geri kalanla da iki çocuğumu geçindirmeye çalışıyorum. 11’inci ayda kira zamanım dolacak. TEFE-TÜFE oranına göre yüzde 65 zam yapıldığı zaman 35 bin TL’ye denk gelecek. Asgari ücret ne kadar olacak? 20-25 bin TL civarı diyorlar. Nasıl geçineceğiz?” diye isyan etti. Hükümetin tasarruf çağrılarını hatırlatan Kerem Çapko da kiralarının aldıkları maaştan fazla olduğunu belirterek “17 bin 2 lira asgari ücret alıyoruz, 20 bin lira kira veriyoruz. Bunun faturası var suyu var. Hükümet idare edin diyor, tasarruf yapın diyor, nasıl yapacağız” dedi.

Kira fiyatlarını ‘soygun’ diye tanımlayan Numan Koç ise duruma, “Düpedüz soygun. 20 metrekareye hayvanı bağlasan durmaz bir de üzerine para veriliyor” ifadelerini kullandı. Kira fiyatlarının artışının dar gelirliyi İstanbul dışına itmek olduğunu ileri süren Öner Çolakoğlu da “İnsanların artık evi olmasın yaşamasın, buradan gitsinler istiyorlar. Çok tuhaf bir zamanın içindeyiz. İstenmiyoruz burada artık, ben böyle düşünüyorum” diye konuştu.

En sık ziyaret edilen emlak sitelerinde yer alan İstanbul’un bazı semtlerindeki ilanlar şu şekilde:

– İstanbul Şişli’de 15 m2’lik 1+0 daire, aylık 14 bin TL ile birlikte 1 kira da komisyon isteniyor. Yine aynı semtte 25 m2 başka bir eve 20 bin TL kira isteniyor.

– Kumkapı’da “deniz manzaralı” 20 m2 daire aylık 23 bin TL’ye kiraya verilirken 21 bin TL de depozito isteniyor.

– Beyazıt Meydanı’na yakın 30 m2’lik başka bir daireye 23 bin TL kira isteniyor.

– Beşiktaş’ta 18 m2’lik daireye 19 bin TL kira ile birlikte bir kira depozito isteniyor.

– Üsküdar’da eksi 1’inci kattaki 10 m2’lik 1+0 daire aylık 17 bin TL’ye kiraya veriliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İşte AKP yüzyılı! 20 metrekarelik daireye 23 bin lira kira – Ankaragündem
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz