1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Bakanlık Düğmeye Bastı! Turistler de Vergiden Nasibini Alacak

Bakanlık Düğmeye Bastı! Turistler de Vergiden Nasibini Alacak

featured
service

Görüşmede Ticaret Bakanlığı’ndan 2025 yılı DFİF bütçesinden Turizm ve Seyahat ilgili Hizmetler sektörüne yönelik pay ayrılması talebi iletildi.

Ayrıca hizmet sektörü ticaretinin desteklenmesi ve markalaşmasına yönelik; Reklam-Tanıtım-Pazarlama, Bireysel ve Milli Fuar Katılım ile Yurt dışı Birim desteklerinden ve sağlık turizminde olduğu gibi sertifika ve belgelendirme desteğinin Turizm ve Seyahat ile İlgili Hizmetler sektörünün faydalanabilmesinin sağlanması için 5448 sayılı hizmet ihracatının tanımlanması, sınıflandırılması ve desteklenmesi hakkında karar kapsamına alınması talep edildi.

Sektörün taleplerine olumlu yaklaşan Bakan Bolat, bahşiş ve konaklama vergisindeki sektör taleplerinin iletilmesini sağlayabilmek adına proaktif davranarak heyeti Hazine ve Maliye Bakanlığı’na yönlendirdi.

Heyetin dile getirdiği bahşiş konusu, özellikle yeme içme sektöründe faaliyet gösteren işletmelerdeki çalışanların aldığı bahşişlerin vergi istisnası kapsamına alınması oldu. Bazı müşterilerin lokanta ve benzeri yerlerde kredi kartları ile yaptıkları ödemelerde bahşişi de hesabın içine dahil ettirmesinin işletmeler için vergisel sorun oluşturduğu ifade edildi. Bu bahşişlerin ciroyu da artmış gibi gösterdiğinden ciroya bağlı kira ödemelerinde kiraların artmasına neden olduğu aktarıldı.

HİB Yönetim Kurulu kararı doğrultusunda, HİB Yönetim Kurulu Üyesi ve Turizm ve Seyahat Hizmetleri Sektörü Başkanı Hediye Güral Gür yönetimindeki heyet, Hazine ve Maliye Bakanlığı ziyareti esnasında ödenen bahşişlerin vergilendirilmesindeki değişiklik taleplerini bakanlık makamı üst yönetimiyle yapılan görüşmede paylaştılar.

Gür, görüşme sonrası yaptığı açıklamada, “Artan işçilik maliyetleri sebebiyle yeme içme faaliyeti gösteren işletmelerde personelin (garson, motokurye vb.) sürdürülebilirliği sorun teşkil ediyordu bu bağlamda bahşiş uygulamasının mevcut gelişmelerle birlikte ele alınarak vergi istisnası konusunda destek olunabileceği talebimizi bakanlık makamı üst yönetimine ilettik. Öte yandan ciro kirası hesaplamalarında bahşişin kiraya konu hasılatın dışında kabul edilmesini talep ettik. Bu konunun Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından değerlendirmeye alınması için hemen harekete geçen Ticaret Bakanımız Sayın Prof. Dr. Ömer Bolat’a da çok teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bakanlık Düğmeye Bastı! Turistler de Vergiden Nasibini Alacak
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz