1. Haberler
  2. Hayat
  3. Yaz Kış Ürün Veriyor Sarısı Meyve, Yeşili Sebze Diye Satılıyor: 1 Ağaçtan 60 Kilo Çıkıyor

Yaz Kış Ürün Veriyor Sarısı Meyve, Yeşili Sebze Diye Satılıyor: 1 Ağaçtan 60 Kilo Çıkıyor

featured
service

Başlangıçta bir dönüm alanda 10 ağaçla yetiştiriciliğe adım atan Uysal, zamanla bu sayıyı 185’e çıkararak Tayland’dan getirdiği Kakdam (Sri Siam) cinsi papayayı üretmeye başladı. Yıl boyunca meyve veren bu ağaçlar, 1-7 kilogram arasında değişen ürünler veriyor ve Uysal, bu yeni türle birim alandan daha yüksek verim almayı başardı.

Uysal, ürettiği papayaların sarı olanlarının meyve, yeşil olanlarının ise sebze olarak satıldığını ifade etti. Türkiye’de yaşayan Tayland ve Endonezyalılar başta olmak üzere Uzak Doğuluların papayayı tercih ettiğini belirten Uysal, sadece kendi yetiştirdikleri ürünlerle değil, diğer üreticilerden aldıkları papayalarla da talebi karşılamaya çalıştıklarını vurguladı. Gürcistan, Irak ve Bulgaristan gibi ülkelere ürün gönderen Uysal, özellikle Gürcistan’dan gelen yoğun talebe dikkat çekti; orada pek çok Uzak Doğu restoranının bulunduğunu aktardı.

Papayanın anavatanının Güney Amerika olduğunu belirten Uysal, Türkiye’de ise daha çok uzun cinsinin tercih edildiğini ve salatalarda kullanıldığını ifade etti. Uysal, papaya ağaçlarının bakımı için dikkatli olunması gerektiğini; aşırı yağmur ve sulama nedeniyle kök çürümesine karşı önlem almak gerektiğini sözlerine ekledi. Örtü altında yetiştirmenin, kış aylarında soğuktan koruduğunu da vurguladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yaz Kış Ürün Veriyor Sarısı Meyve, Yeşili Sebze Diye Satılıyor: 1 Ağaçtan 60 Kilo Çıkıyor
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz