1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Savaşın etkisi altını vuracak! Altında çok sert yükselişlere hazır olun… Altın sahipleri havalara uçacak

Savaşın etkisi altını vuracak! Altında çok sert yükselişlere hazır olun… Altın sahipleri havalara uçacak

featured
service

Borsa İstanbul’da bir hafta daha yatırımcılar için hayal kırıklığı ile sona ererken, altın rekor üstüne rekor kırmaya devam ediyor. Ekonomide yaşanan durgunluk ve belirsizlikler, Borsa İstanbul’daki (BIST 100) düşüş trendini derinleştiriyor.

Yatırımcıların güvenli limanı olarak bilinen altın, dalgalı piyasa koşullarında yükselişini sürdürüyor. Geçen hafta 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı yüzde 1.99 artarak 2,923 TL’ye çıktı. Cumhuriyet altını ise yüzde 4.85 yükselerek 20,052 TL seviyesine ulaştı. Çeyrek altın da bir önceki haftaya göre yüzde 4.77 artış göstererek 5,029 TL’den satıldı. Analistler, ons altında 3,000 dolar seviyesinin artık abartılı bir beklenti olmadığını belirtiyor. Uzmanlara göre, özellikle Ortadoğu’daki gelişmeler altın fiyatlarını daha da yukarı taşıyacak.

İsrail ve Filistin arasında süregelen çatışmaların Lübnan’a sıçrama ihtimali, güvenli liman olan altına talebi hızlandırabilir. Uzmanlar, özellikle Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ın öldürülmesi sonrasında altının yukarı yönlü hareket edebileceğini öngörüyor. Eğer İsrail Lübnan’a yönelik kara harekâtı başlatır ve Litani Nehri’ne kadar olan bölgeyi işgal ederse, altın fiyatlarında daha sert yükselişler bekleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Savaşın etkisi altını vuracak! Altında çok sert yükselişlere hazır olun… Altın sahipleri havalara uçacak
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz