1. Haberler
  2. Gündem
  3. Eğitimde Korkutan Veriler! İstanbul Özel Okul İstilası Altında

Eğitimde Korkutan Veriler! İstanbul Özel Okul İstilası Altında

featured
service

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) bağlı İstanbul Planlama Ajansı (İPA) ‘Eğitim Kurumlarında Özelleşme ve Dönüşümün Eğitim Hakkı Üzerinden Değerlendirilmesi’ raporunu yayımladı. Raporda özel okulların tüm okullar içerisindeki sayısal ve oransal verileri incelendi. Raporun kapsamı ise okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve ortaöğretim kademelerini kapsayacak şekilde tutuldu.

2022-2023 eğitim öğretim yılı itibarıyla İstanbul’da özel okul öncesi eğitim kurumlarının oranı yüzde 43,43 iken, Türkiye genelinde bu oran yüzde 19,76 olarak belirlendi. Son sekiz yılda İstanbul’daki özel okul öncesi oranı pandemiden önce yüzde 50,98’e çıkmış durumda. Rapora göre bu veriler okul öncesi eğitimin büyük ölçüde özel sektöre kaydığını gösteriyor.

İlkokul düzeyinde de benzer bir durum yaşandığı rapora yansıyor. 2012-2013’te Türkiye genelinde 992 olan özel ilkokul sayısı, 2022-2023’te 2 bin 65’e, İstanbul’da ise 279’dan 583’e yükseldi. İstanbul’daki özel ilkokul oranı yüzde 17,93’ten yüzde 35,44’e çıktı. Bu veriler, İstanbul’daki özel ilkokulların eğitim alanındaki etkisinin giderek arttığını ortaya koyuyor.

Derslik başına düşen öğrenci sayısı açısından İstanbul, Türkiye ortalamasının üzerinde bir yoğunluğa sahip. 2022-2023 yılı itibarıyla İstanbul’daki devlet ilkokullarında derslik başına düşen öğrenci sayısı 31,91 iken, Türkiye genelinde bu sayı 21,55 seviyesinde görünüyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Eğitimde Korkutan Veriler! İstanbul Özel Okul İstilası Altında
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz