1. Haberler
  2. Gündem
  3. Türkçe ile Türk Dili ve Edebiyatı dersi için yeni karar: Hem öğrencileri hem öğretmenleri ilgilendiriyor

Türkçe ile Türk Dili ve Edebiyatı dersi için yeni karar: Hem öğrencileri hem öğretmenleri ilgilendiriyor

featured
service

Sınıf İçi Ölçme ve Değerlendirme

Yeni müfredat çerçevesinde, sınıf içi ölçme ve değerlendirme faaliyetleri, öğrencilerin bilgi ve beceri düzeylerinin etkin bir şekilde ölçülmesini sağlayacak şekilde tasarlandı. Sınıf içi ölçme kapsamında yapılacak yazılı sınavlar, öğrenme çıktıları göz önünde bulundurularak, bilgi ve beceri bütünlüğünü dikkate alacak şekilde sınıf zümreleri tarafından hazırlanıp uygulanacak.

Edebi Eserler ve Film Analizleri

Yeni müfredat kapsamında, ilkokul ve ortaokul kademelerinde Türkçe, lise kademesinde ise Türk Dili ve Edebiyatı derslerinde önemli değişiklikler yapıldı. Bu derslerde, yaygın edebi türler arasından seçilmek şartıyla, her dönem iki öğretim yılı boyunca toplam dört eser okunacak ve bir eleştirel film analizi yapılacak.

Zümre Öğretmenler Kurulu Toplantıları

Yıl içerisinde yapılacak zümre öğretmenler kurulu toplantılarında, Türkiye Yüzyılı Maarif modeli kapsamında hazırlanan öğretim planı detaylı bir şekilde incelenecek. Öğrencilerin yaş ve sınıf seviyelerine uygun eserler ve filmler, zümre öğretmenleri tarafından belirlenecek. Bu süreçte, öğretim programında bulunan metin seçimi ölçütleri dikkate alınacak.

Eleştirel Okuma, Dinleme ve İzleme

Türkçe ve Türk Dili ve Edebiyatı öğretim programı ekinde bulunan eleştirel okuma, dinleme ve izleme formu kullanılacak. Öğrencilerin okuduğu ve dinlediği eserlerin içeriği değerlendirilerek, bu değerlendirmeler dönem sonunda verilecek iki performans notundan biri olarak dikkate alınacak.

Yeni Kararlar ve Uygulamalar

Öğrencilerin okuma ve izleme alışkanlıklarını geliştirmek amacıyla, okunacak eserler ve izlenecek filmler, öğretim programında belirtilen metin seçimi ölçütlerine göre belirlenecek. Bu süreç, zümre öğretmenlerinin iş birliği ile yürütülecek ve öğrencilerin yaş ve sınıf seviyelerine uygun içerikler seçilecek.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Türkçe ile Türk Dili ve Edebiyatı dersi için yeni karar: Hem öğrencileri hem öğretmenleri ilgilendiriyor
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz