1. Haberler
  2. Gündem
  3. 1. sınıf, 5. sınıf ve 9. sınıflar için yeni müfredat: Öğretmenlerin iş yükü 2 katına çıkacak

1. sınıf, 5. sınıf ve 9. sınıflar için yeni müfredat: Öğretmenlerin iş yükü 2 katına çıkacak

featured
service

Artan İş Yükü: Mesleki Çalışma Dönemi ve Yeni Müfredat

Öğretmenlerin ve okul yöneticilerinin iş yükünü artıran ilk kararlardan biri, 2 ve 6 Eylül tarihleri arasında uygulanacak mesleki çalışma döneminde müfredat eğitimlerinin alınması oldu. Tüm kademelerdeki okul yöneticilerinin ortak metni incelemesi de bu sürecin bir parçası olarak belirlendi.

Öğretmenlerin Artan Sorumlulukları

Öğretmenler, yeni müfredatın gerektirdiği yeni öğretim modellerini öğrencilere aktarmak için kapsamlı programlar hazırlamak zorunda. Türkiye Yüzyılı Maarif modeline uygun olarak hazırlanacak bu programlar, bireyselleştirilmiş eğitim programına katılan öğrenciler için özel olarak yeniden düzenlenmeli.

Kaynaştırma ve Bütünleme Uygulamaları

Kaynaştırma ve bütünleme uygulamalarının güncellenmesi bekleniyor. Özellikle özel eğitim ihtiyacı olan çocuklar ve aileleri için yeni müfredata göre hazırlanmış, özelleştirilmiş kapsamlı gelişimsel rehberlik programlarının uygulanması isteniyor.

Ders Kitapları ve E-İçerikler

Türkiye Yüzyılı Maarif modeli kapsamında, öğrencilere sunulacak ders kitapları ve e-içeriklerin, öğrencinin çok yönlü gelişimini destekleyecek şekilde birbirini tamamlayıcı olarak hazırlanması planlanıyor. Bu yıl okutulacak ders kitaplarının, öğretmenler tarafından EBA platformundan indirilerek incelenmesi gerektiği belirtiliyor.

Ölçme ve Değerlendirme

Sınıf içerisinde ölçme ve değerlendirme faaliyetlerinin, geri bildirimlerle geliştirici bir yapıya dönüştürülmesi talep ediliyor. Derslerin yıllık planlarının, eğitim kurumu sınıf alan zümreleri tarafından, Bakanlıkça yayınlanacak örnek yıllık çerçeve planlar dikkate alınarak hazırlanması isteniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
1. sınıf, 5. sınıf ve 9. sınıflar için yeni müfredat: Öğretmenlerin iş yükü 2 katına çıkacak
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz