1. Haberler
  2. Gündem
  3. Meteoroloji uyardı: Doğu Anadolu’da fırtına bekleniyor

Meteoroloji uyardı: Doğu Anadolu’da fırtına bekleniyor

featured
service

Iğdır, Kars ve Ağrı illerinde rüzgarın güney ve güneybatı yönlerden saatte 60-80 kilometre hızla esmesi bekleniyor. Bölgenin yüksek ve dağlık kesimlerinde ise rüzgarın yer yer 70-90 kilometreye kadar çıkacağı tahmin ediliyor.

Bu durumun ağaç devrilmeleri, çatı uçmaları ve ulaşımda aksamalar gibi sorunlara yol açabileceği ifade edildi. Meteoroloji, vatandaşların fırtına sırasında dikkatli olmaları ve gerekli tedbirleri almaları gerektiğini bildirdi. Açık alanlardan uzak durulması önerilirken, ulaşımda yaşanabilecek aksaklıklara karşı hazırlıklı olunması gerektiği belirtildi.

AKOM’dan yapılan açıklamada, Salı günü akşam saatlerine kadar devam etmesi beklenen yağışların Şile, Beykoz, Çekmeköy ve Tuzla gibi kuzey ve doğu ilçelerde kuvvetli olabileceği uyarısında bulunuldu. Kentte sıcaklıkların Çarşamba gününden itibaren tekrar mevsim normalleri üzerine yükseleceği öngörülüyor. AKOM’dan kuvvetli sağanak yağmur nedeni ile yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli olunması yönünde uyarı yapıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bugün 13 il için sarı kodlu uyarı yaparak, ülke genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Kırklareli, İzmir, Rize, Erzurum, Bingöl ve Hakkari çevreleri, Tekirdağ’ın doğusu, Artvin’in iç ve kıyı kesimleri ile Trabzon’un doğu ilçelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Bilecik, Bolu, Bursa, İstanbul, Kastamonu, Kocaeli, Sakarya, Sinop, Zonguldak, Bartın, Yalova, Karabük ve Düzce için sel su baskınların karşı dikkatli olunması istendi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Meteoroloji uyardı: Doğu Anadolu’da fırtına bekleniyor
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz