1. Haberler
  2. Gündem
  3. Gerçek Gündem Ekibi Okul Okul Gezdi: Pisuvarlardan İdrar Taşıyor!

Gerçek Gündem Ekibi Okul Okul Gezdi: Pisuvarlardan İdrar Taşıyor!

featured
service

Yeni eğitim öğretim dönemi hijyenden uzak çöp içerisindeki okulların temizlik seferberliği içerisinde devam ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) bütçe ayırmadığı için okullar temizlenemezken veliler kendi aralarında para toplayıp temizlik şirketleriyle anlaşarak ya da kendileri kollarını sıvayarak okulların temizliğini sağlamaya çalışıyor. Ancak binlerce öğrencinin eğitim gördüğü okullarda temizliğin bu şekilde sürdürülebilir olması mümkün değil. Öte yandan CHP’li belediyelerin başlattığı temizlik seferberliği de çeşitli baskılarla engelleniyor.

Gerçek Gündem olarak İstanbul’da devlet okullarındaki tabloyu görüntüledik. Okul okul dolaşıp öğrencilerin içerisinde bulunduğu durumu takip ettik. Öğrenci nakil işlemleri hakkında bilgi alma gerekçesiyle girdiğimiz okulların yöneticileri ellerinden geleni yapmaya çalışıyor.

İlk durağımız Şişli’de bir meslek lisesi. Okul yönetimi temizlik konusunda imece usulü seferber olmuş gözükse de tuvaletler hızlı şekilde kirleniyor, yerler çamur içinde. Kırılan musluklardan, tıkanan giderlere kadar okulun eksiklerinin giderilmesi için ödeneğe ihtiyaç olduğu belli.

Beyoğlu’nda yüksek puanlı bir Anadolu lisesinde de durum iç açıcı değil. Tuvaletlerin temizliği bir şekilde sağlanmaya çalışılmış olsa da pisuvarlar tıkanmış, yerlere taşmak üzere. Pisuvarlar hastalık saçarken idrar kokusu okulun girişine kadar duyuluyor. Tesisatın yenilenmesi, herhangi bir salgın hastalığa davetiye çıkmaması için okulun acil ödeneğe ihtiyacı var.

Beyoğlu’nda girdiğimiz bir diğer anadolu lisesinde de durum benzer. Özellikle bahçenin ciddi bir temizlik ve bakıma ihtiyacı var.

Öte yandan yurdun pek çok yerinden benzer görüntüler gelmeye devam ediyor. Gerçek Gündem’in edindiği görüntülerde bir okulun içerisinde izbe yerlerde bulunan yırtıcı baykuşun ölüsü dahi yer alıyor. Boşaltılmayan çöpler ve pislik içerisindeki lavabolar ise kullanılmayacak durumda.

Eğitim-İş Sendikası Genel Başkanı Kadem Özbay da duruma tepkili. Gerçek Gündem’e açıklamalarda bulunan Özbay şöyle dedi:

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Gerçek Gündem Ekibi Okul Okul Gezdi: Pisuvarlardan İdrar Taşıyor!
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz