1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Dünya devi 4 bankanın heyeti Türkiye’de

Dünya devi 4 bankanın heyeti Türkiye’de

featured
service

Bloomberg HT’nin haberine göre, Deutsche Bank, JPMorgan, Standard Chartered ve HSBC ekipleri Türkiye’ye gelerek ekonomi yönetimi ve çeşitli kurumlarla görüşecek. 4 yabancı bankanın ekibinin ekonomistlerle de görüşeceği belirtildi.

Türkiye, gelecek hafta iki kredi derecelendirme kuruluşu temsilcilerini de ağırlayacak. S&P ve Moody’s’in Türkiye ile ilgili temaslarda bulunacağı belirtildi.

Ekonomi yönetimi, geçen hafta New York’ta Goldman Sachs ve Citi Group genel merkezlerinde gerçekleştirilen toplantılarda yabancı yatırımcılarla bir araya gelmişti.

Toplantılarda ekonomi yönetimi 2025 için enflasyonun yüzde 20’nin altına geleceği öngörüsünü paylaşırken, yüzde 2’nin altında bir cari açık, yüzde 3’ün altında bir bütçe açığı tahminini de paylaşmıştı. Ayrıca ekonomi yönetimi yeni not artırımı beklentilerinin de olduğunu belirtmişti.

Toplantılarda Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan da sunum yaparken, yatırımcılardan gelen sorulara verdiği yanıtlarda OVP ve atılan adımların sonuçlarına dair yorumlarda bulunduğu belirtildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Dünya devi 4 bankanın heyeti Türkiye’de
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz