1. Haberler
  2. Siyaset
  3. Cumhurbaşkanı Erdoğan Tehlikeyi Harita Hesabıyla Anlattı: ‘İsrail, Vatan Topraklarımıza Gözünü Dikecek’

Cumhurbaşkanı Erdoğan Tehlikeyi Harita Hesabıyla Anlattı: ‘İsrail, Vatan Topraklarımıza Gözünü Dikecek’

featured
service

“Aziz milletim, sayın başkan, değerli vekiller. Sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. TBMM’nin 28. dönem 3. yasama yılının ülkemize milletimize hayırlı olsun.

Bu Meclis 104 yıllık tarihi boyunca bir çözüm yolu bulmayı başarmıştır. Bu Meclis barışı ve demokrasiyi güçlendirecek Anayasasını yapma kudretine haizdir. 1982’den beri yapılan irili ufaklı değişiklik milletin mevcut anayasadan memnuniyetsizliğini göstermektedir. 1982 anayasasının miadı artık dolmuştur.

Her yapıcı teklifi değerlendiririz. Yeni anayasanın ayrıştırıcı değil birleştirici olması temel ve sarsılmaz ilkemizdir. Milleti ve devleti birbirinden ayrı düşünmek mümkün değildir.

Hiçbir ferdin özgürlüğünü kısıtlamadan yeni anayasayı yapabilir, yüce meclis eliyle hayata geçirebiliriz. Yeni yasama yılında milletimizin ve meclisimizin yeni anayasa için gayret göstereceğine inancımız tamdır. Yeni anayasa sürecinde yapıcı davranmaya devam edeceğiz.

Toplumlar ve devletler de bir nizama sahiptir. Düzen, milletin ve devletin temel direğidir. Düzeni sağlayan kanundur. Kanunun ruhu ise adalettir. Adalet ise mülkün temelidir. Devleti her türlü tehditten koruyacak olan adalettir. Ekonomiyi koruyacak olan yine adalettir. Suçlu ile masum birbirinden ayırt edilmezse adalet sarsılır. Adalet sarsılırsa devlet sarsılır. Devlet sarsılırsa milletin bekası tehlikeye girer. Kolluk kuvvetlerimiz ve yargı camiamız adaletin tecellisi için çalışmaktadır.

Yargı mensuplarımızın görevini kanunlar ve hukuk çerçevesinde yerine getirdiğini hatırlatmak isterim. Mahkemelerimizin tehdit edilmesine hiçbirimiz müsaade etmemeliyiz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Cumhurbaşkanı Erdoğan Tehlikeyi Harita Hesabıyla Anlattı: ‘İsrail, Vatan Topraklarımıza Gözünü Dikecek’
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz