1. Haberler
  2. Gündem
  3. Maden İşçilerinden Yalın Ayak Protesto! Meclis’e Yürüyorlar

Maden İşçilerinden Yalın Ayak Protesto! Meclis’e Yürüyorlar

featured
service

Ankara’nın Polatlı ilçesine doğru yürümekte olan işçiler, iş güvenliği ve düşük ücretleri protesto etmek için yürüyüşlerine yalın ayak devam ediyor.

İşçiler yürüyüşünü “Maden işçisi yalın ayak yürüyor”, “Ankara Ankara patronları saklama”, “Birleşe birleşe kazanazacağız” sloganları eşliğinde sürdürüyor.

Yürüyüşte işçilerin yanında olan CHP Afyon İl Başkanı Faruk Duha Erhan, “Madencilerimizi Afyonkarahisar’dan uğurlamıştık şimdi ise Sivrihisar’da kendileri ile beraberiz. Fernas maden işçileri adım adım sonra doğru yaklaşıyorlar, Ankara’ya yaklaşıyorlar. Bir muhatap bulmak istiyorlar. Mutlaka bulacakların inanıyorum. Yarın sabah Ankara’da olacaklar. Bu yolun bu zorlu yolculuğun sonunda, haklarını elde edecekler” dedi.

Bağımsız Maden İş Sendikası Örgütlenme Uzmanı Başaran Aksu, Anayasa’nın 51’inci maddesinin uygulanmadığına dikkat çekerek şöyle konuştu:

“Maden işçileri yalın ayak yürüyorlar. Anayasanın 51’inci maddesi onları korumuyor. Türk Ceza Kanunu’nun 118’inci maddesi patronları caydırmıyor. İşçi sağlığı iş güvenliği kanunlarını 13’üncü maddesine göre çalışmaktan kaçınma hakkını kullanıyorlar. İçeride ölüm riski var.

Üç defa bu ocak boşaltıldı. İşten atıldılar. İlk önce 6 kişi atıldı. Sonra 8 kişi atıldı. Bugün diğer arkadaşlara işten çıkış kağıtları geliyor. Bunun karşısında çıplak hakikati dile getirmek üzere kışın bu soğuğunda yalın ayak yürüyerek, halka durumun çıkışsızlığını, çaresizliğini mücadele dışında bir yolunun olmadığını Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne yalın ayak yürüyerek göstermek istiyor maden işçileri.

Madencinin bu sesinin, duyulması bu sorunun ivedilikle çözülmesi gerektiğine dair bir şey. ‘Biz ölüyoruz. Yaşamak istiyoruz. Bu yüzden böyle yürüyoruz. Bu yüzden böyle yürüyoruz’ diyor maden işçileri.”

Kaynak: ANKA

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Maden İşçilerinden Yalın Ayak Protesto! Meclis’e Yürüyorlar
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz