1. Haberler
  2. Gündem
  3. Erdoğan’dan ortak basın toplantısında Gazze mesajı: Kalıcı ateşkes bir an önce sağlanmalı

Erdoğan’dan ortak basın toplantısında Gazze mesajı: Kalıcı ateşkes bir an önce sağlanmalı

featured
service

Erdoğan, “İkili ticaret hacmimiz bir önceki yıla kıyasla yaklaşık yüzde 6’lık artış göstererek 2,2 milyar dolar seviyesini aşmıştır. Müşterek gayretlerimizle 5 milyar dolarlık hedefimize kısa sürede ulaşacağımıza inanıyorum,” dedi.

Ayrıca, “Önümüzdeki sene Finlandiya’da düzenlemeyi planladığımız toplantıyı önemsiyoruz,” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı, NATO müttefikleri olarak savunma sanayi alanındaki işbirliklerinin önemine vurgu yaptı: “İkili ilişkilerimizin sağlam temeller üzerinde güçlenerek devam edeceğine samimiyetle inanıyorum.”

Toplantıda Ortadoğu’daki güncel meseleler de gündeme geldi. Erdoğan, “Görüşmelerimizde Gazze’de yaşanan soykırım, Lübnan’a sıçrayan Ortadoğu yangını, Türkiye-AB ilişkileri başta olacak şekilde güncel meseleleri değerlendirdik,” dedi.

Erdoğan, “Güvenlik Konseyi başta olmak üzere uluslararası teşkilatlarının etkisiz kaldığı bu ortamda Filistin devletinin tanınması daha büyük önem ifade ediyor. 7 Ekim’den bu yana 9 ülke Filistin devletini tanımıştır,” diyerek diğer ülkelere tanıma çağrısında bulundu.

Erdoğan, Gazze’de acil bir ateşkesin sağlanması ve insani yardımların ulaştırılması için tekrar çağrıda bulundu. “Lübnan halkının ve hükümetinin bu süreçte yanında olmamız gerekiyor,” şeklinde konuştu.

f0ecuyshruqz1i9o280pow.webp

Finlandiya Cumhurbaşkanı Alexander Stubb, Türkiye ile olan ilişkilerin önemine vurgu yaptığı bir basın toplantısı gerçekleştirdi. Stubb, iki ülke arasında süregelen güçlü bağların yanı sıra güncel uluslararası çatışmalara da dikkat çekti. Özellikle Türkiye’nin jeopolitik konumunu öne çıkararak, “Dünyanın her yerinde çatışmalar yaşandığı dönemde bu görüşmeleri gerçekleştirdik. Türkiye’nin jeopolitik olarak bugünün dünyasında en önemli ülkelerden biri olduğunu düşünüyoruz,” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Erdoğan’dan ortak basın toplantısında Gazze mesajı: Kalıcı ateşkes bir an önce sağlanmalı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz