1. Haberler
  2. Gündem
  3. Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gözünü kan bürümüş siyonistler bölgemizi ateşe atıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gözünü kan bürümüş siyonistler bölgemizi ateşe atıyor

featured
service

İslam ülkeleri liderliğe davet
Erdoğan, İslam ülkelerinin yaşanan zulme karşı daha aktif olması gerektiğini vurgulayarak, “Biz tüm dünyaya liderlik etmeliyiz. Kardeşlerimize biz sahip çıkmazsak, başkalarından destek bekleyemeyiz” dedi. Ateşkes taleplerine rağmen İsrail’in durdurulmadığını söyleyen Erdoğan, bu durumun İslam dünyasında büyük bir zafiyet yarattığını belirtti.

“Radikal siyonistler dünyayı ateşe atıyor”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, gözünü kan bürümüş radikal siyonistlerin hem bölgeyi hem de dünyayı ateşe attığını dile getirdi. Güvenlik Konseyi’nin harekete geçmemesi halinde, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun devreye girmesi gerektiğini belirtti. “İsrail’in haydutluğuna sessiz kalamayız” şeklinde konuştu.

( = window. || []).push({});

( = window. || []).push({});

Gazze ve Lübnan ana gündem maddesi
Erdoğan’ın açıklamalarında, İsrail’in Gazze’de başlattığı saldırıların Lübnan’a sıçraması ve bu durumun bölgeye yayılma riskine değinildi. Uluslararası toplumun sessiz kalmasının kabul edilemez olduğunu belirterek, “Filistin ve Lübnan’a sahip çıkmak insanlığa sahip çıkmaktır” dedi.

“Filistin insanlığın sınavıdır”
Merhum Cahit Zarifoğlu’nun “Filistin her mümin kulun sınavıdır” sözlerine atıfta bulunan Erdoğan, Filistin ve Lübnan’a sahip çıkmanın insanlığa sahip çıkmak anlamına geldiğini ifade etti. İsrail’in katliam politikalarıyla yeni nesiller için husumet tohumları ektiğini, bu politikalara destek veren ülkelerin de bu suça ortak olduklarını söyledi.

“Zulme boyun eğmeyiz”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, bölgeyi ateşe atan siyonist lobinin hedef almasına boyun eğmeyeceklerini ve haklı duruşlarından asla vazgeçmeyeceklerini belirtti. “İslam dünyasını ve vicdan sahibi ülkeleri bu modern barbarlığa karşı birleşmeye davet ediyorum” dedi.

İslam alemi harekete çağrılıyor
İsrail’in saldırıları karşısında insanlık ittifakının kurulması gerektiğini vurgulayan Erdoğan, bu saldırıların sonuçlarının tüm dünyaya ulaşacağını söyledi. Türkiye’nin bölgede barışın sağlanması için çaba gösterdiğini, tüm inanç gruplarının huzurunu önemsediğini belirtti. Erdoğan, uluslararası toplumu ve İslam alemini harekete geçmeye çağırdı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gözünü kan bürümüş siyonistler bölgemizi ateşe atıyor
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz