1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Patronlardan asgari ücrete sürpriz zam talebi! Rakamı duyunca küçük dilinizi yutacaksınız

Patronlardan asgari ücrete sürpriz zam talebi! Rakamı duyunca küçük dilinizi yutacaksınız

featured
service

Dünyada olduğu gibi Türkiye’de de ekonomik kriz etkisini gösterirken, bu yıl özellikle bazı sektörlerde büyük bir daralma ve ihracatta düşüş meydana geldi. O sektörlerin başında gelen hazır giyim sektöründe yaşanan gelişmelerle ilgili bilgi veren Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) Başkanı Ramazan Kaya, sektörün toparlanması için ihtiyaç duydukları destekleri açıklarken asgari ücretle ilgili şaşırtan beklentisini de dile getirdi…

Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) Başkanı Ramazan Kaya, hazır giyim sektöründeki son gelişmelere dair çarpıcı açıklamalarda bulundu. Sektörde yaşanan daralma ve ihracatta görülen düşüşe dikkat çeken Kaya, finansal destek ve asgari ücretin enflasyon hedefi doğrultusunda belirlenmesi gibi taleplerini dile getirdi.

Hazır giyim sektöründe yılın son çeyreğinde kısmen bir iyileşme beklense de, sektör ihracatının bu yılı yüzde 6-7 düşüşle kapatacağı öngörülüyor. Kaya, 2025 yılında da daralma trendinin devam edeceğini ve yüzde 5’lik bir gerileme beklediklerini ifade etti. Bu durumun sektörde istihdam kayıplarına ve bazı işletmelerin kapanmasına yol açabileceğine dikkat çeken Kaya, destek beklentilerinin altını çizdi.

TGSD Başkanı Kaya, asgari ücretin, Orta Vadeli Program’da (OVP) açıklanan enflasyon hedefi doğrultusunda belirlenmesi gerektiğini vurguladı. OVP’de 2025 yılı enflasyon hedefinin yüzde 15,2’den yüzde 17,5’e çıkarıldığını hatırlatan Kaya, bu talebin karşılanması durumunda 2025 Ocak ayında asgari ücretin 19.977 TL olarak belirlenmesi gerektiğini söyledi. Hâlihazırda asgari ücretin 17.002 TL olduğu düşünüldüğünde, bu rakam oldukça dikkat çekici.

asgari-ucret-1.jpg

Hükümetin ekonomi politikalarında enflasyon ve faiz konularına odaklandığını belirten Kaya, hazır giyim sektörünün ise daha büyük sorunlarla mücadele ettiğini ifade etti. Maliyet artışları, döviz kuru baskısı ve rekabet edememe gibi sorunların üstesinden gelmek için destek talep ettiklerini söyleyen Kaya, taleplerini şu şekilde sıraladı:

Maliyetlerin Düşürülmesi: Kaya, maliyetlerin düşmesine yönelik desteklere ve uzun vadeli finansman programlarına ihtiyaç duyduklarını vurguladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Patronlardan asgari ücrete sürpriz zam talebi! Rakamı duyunca küçük dilinizi yutacaksınız
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz