1. Haberler
  2. Son Dakika
  3. TEKNOFEST, Adana’da 10’da 10 yapacak

TEKNOFEST, Adana’da 10’da 10 yapacak

featured
service

Anadolu Ajansının (AA) global iletişim ortağı olduğu etkinlik, T3 Vakfı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının ana yürütücülüğünde, kamu kuruluşları, teknoloji devleri, üniversiteler ve medya kuruluşlarının da aralarında olduğu 128 kurumun katılımıyla Adana Havalimanı’nda gerçekleştiriliyor.

Hıdır, AA muhabirine yaptığı değerlendirmede, 2018’den 2024’e giden heyecan, tutku, teknoloji ve bilim dolu bir serüven yaşandığını söyledi.

Geçen yıl, Cumhuriyet’in 100. yılında, İstanbul, Ankara ve İzmir’de toplam 3 TEKNOFEST yaptıklarını hatırlatan Hıdır, bu yıl ağustos itibarıyla kendileri için yoğun bir sürecin başladığını anlattı.

Hıdır, teknoloji yarışmalarının TEKNOFEST’in kalbinde yer aldığını vurgulayarak, şu değerlendirmede bulundu:

“2018’de 14 farklı yarışmayla başlamıştık. Şimdi 50 farklı yarışmayla TEKNOFEST teknoloji yarışmalarını gerçekleştiriyoruz. 7 yılda yarışma kategorilerimiz 3 kat arttı. Yarışmalarımıza başvuru 20 binden 1,6 milyonlara ulaştı. Yarışmacı başvurularımız 80 kat arttı. Dolayısıyla bu süreçte hem başvurular artarken bir yandan bizler de yarışmalarımızın niteliklerini içeriklerini geliştirmeye devam ediyoruz.”

Şampiyonlar yarışacak

Bu yıl 11 farklı şehirde yarışmalar gerçekleştirdiklerini belirten Hıdır, Adana’da, 50 kategorideki teknoloji yarışmalarında şampiyon olanların, ödüllerini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden alacaklarını bildirdi.

Hıdır, şampiyonlara toplam 1 milyon lira ödül verileceğini, sosyal becerilerinin de test edileceği “Şampiyonlar Ligi” yarışmasını da hayata geçireceklerini söyledi.

“Geleceğin teknolojilerini yarışmacılarımız inşa ediyor”

Büyük dil modellerinin dünyada önemli bir yer kapladığını dile getiren Hıdır, şunları kaydetti:

“Bu kapsamda hem T3 AI programımızla birlikte bir yarışma düzenledik. Nükleer teknoloji alanında bir yarışma gerçekleştiriyoruz, onun finalleri burada gerçekleşecek. Kuantum teknolojileri son yıllarda geleceğin teknolojisi dediğimiz bir alan. Yine kuantum alanında yeni bir yarışma açtık. Burada kritik olan konu aslında TEKNOFEST’teki yarışmacılarımız, ekiplerimizin, gençlerimizin belki halihazırda dünyada henüz ticari ürüne dahi dönüşmemiş alanlarda teknoloji geliştirmeye çalışıyorlar. Bir anlamda geleceğin teknolojilerini TEKNOFEST’teki yarışmacılarımız inşa ediyor.”

Gençler kökleriyle buluşacak

Hıdır, çalışmaları gençlere anlatırken özgüven inşa etmeyi de hedeflediklerini vurgulayarak, şu değerlendirmelerde bulundu:

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
TEKNOFEST, Adana’da 10’da 10 yapacak
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz