1. Haberler
  2. Gündem
  3. Ne et ne tavuk! İşte mangalcıların yeni gözdesi: Etten 10 kat daha fazla protein içeriyor

Ne et ne tavuk! İşte mangalcıların yeni gözdesi: Etten 10 kat daha fazla protein içeriyor

featured
service

Son dört yıldır etkisini sürdüren enflasyon karşısında vatandaşlar kırmızı et ve beyaz et tüketemez hale geldi. Mangal severler ise son gelen zamların ardından farklı alternatifler aramaya başladı. Alternatifler arasında en dikkat çekici olanı ise istiridye mantarı oldu. İstiridye mantarı sık sık kırmızı etle lezzet kıyasına girerken, daha besleyici olduğu da ortaya çıktı. Mangalcıların favorisi haline gelen istiridye mantarı, yumurtadan 25 kat, etten ise 10 kat daha fazla protein içeriyor. Kasapların ve marketlerin tezgahında yer alan tüketiciler tarafından kapış kapış alınıyor.

Sağlık açısından da oldukça faydalı olmasından dolayı insanların gıda tercihleri arasında yerini aldı. Lezzetiyle ağız sulandıran istiridye mantarı popülerliğini son dönemlerde hızla artırmayı başardı. Kırmızı ete kıyasla daha yumuşak ve daha tatlı bir yapıya sahip olması istiridye mantarını tercih edilebilir kılıyor. Et fiyatlarındaki artışın ardından ızgara ve sote olarak bu mantar çeşidi yoğun ilgi görüyor.

Türkiye’nin tüm coğrafi bölgelerinde yetiştirilen istiridye mantarı yoğun olarak Marmara Bölgesi ve Karadeniz Bölgesi’nde yetiştiriliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Ne et ne tavuk! İşte mangalcıların yeni gözdesi: Etten 10 kat daha fazla protein içeriyor
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz