1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Havuç fiyatı 3,5 katına çıktı

Havuç fiyatı 3,5 katına çıktı

featured
service

Eylül ayında market fiyatlarındaki değişikliklere değinen Bayraktar, 23 üründe fiyat artışı, 13 üründe ise fiyat düşüşü yaşandığını söyledi. Marketlerde fiyatı en çok artan ürün yüzde 32,7 ile kuru incir olurken, limon yüzde 30 ile en fazla fiyat düşüşü görülen ürün oldu. Yeşil fasulye, sivri biber ve yumurta gibi ürünlerde de fiyat artışları dikkat çekti.

Havuçta anti-kanser özelliği tespit edildi

Üretici fiyatlarındaki değişimlere de değinen Bayraktar, 28 ürün arasında 12’sinde fiyat artışı, 13’ünde ise fiyat düşüşü yaşandığını belirtti. Üreticide en fazla fiyat düşüşü yüzde 24,3 ile yeşil soğanda, en fazla artış ise yüzde 48,6 ile kabakta görüldü.

Bayraktar, kışlık patates hasadının başladığını ve patates üretiminin bu yıl yüzde 14 artarak 6,5 milyon tona ulaşmasının beklendiğini ifade etti. Ancak artan maliyetler nedeniyle üreticilerin borçlarını ödeyememe korkusu yaşadığını belirtti. Patatesin üretici fiyatı 4,7 TL’ye kadar düşerken, marketlerde bu fiyatın üç katına satıldığını vurgulayan Bayraktar, benzer bir durumun kuru soğanda da yaşandığını dile getirdi.

TZOB Başkanı Bayraktar açıkladı: Çiftçiler beklediği verimi alamıyor

Bayraktar, soğan ve patates üreticilerinin fiyatlardaki düşüşten endişe ettiğini belirterek, ihracatın genişletilmesi ve Toprak Mahsulleri Ofisi’nin devreye girerek üreticilere destek sağlaması gerektiğini vurguladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Havuç fiyatı 3,5 katına çıktı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz