1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Borcu Olanlar Dikkat: Yapılandırmada Bu Kritik Detayı Gözden Kaçıran Yandı

Borcu Olanlar Dikkat: Yapılandırmada Bu Kritik Detayı Gözden Kaçıran Yandı

featured
service

Borçlular, yapılandırma talebinde bulunmak için bir yıl içinde başvuruda bulunmak zorundalar. Bu süreç içinde yapılandırma işlemi gerçekleşmezse borçlular, yapılandırma fırsatını kaçırabilir.

Kredi kartı borçlarında da BDDK kararı kapsamında benzer bir uygulama söz konusu. 26 Eylül tarihine kadar asgari ödeme tutarını ödemeyen kredi kartı borçluları, bu yapılandırmadan faydalanabilecek. Ancak dikkat edilmesi gereken önemli bir nokta, birden fazla kredi kartı borcu olan kişiler için sadece gecikmeye düşen kredi kartı yapılandırılabilecek, toplam borç yapılandırma kapsamına alınmayacak.

BDDK’nın kararına göre, 26 Eylül borç yapılandırması için kritik bir tarih. Bu tarihten sonraki borçların yapılandırılıp yapılandırılamayacağı henüz netleşmiş değil. Bankalar ve Türkiye Bankalar Birliği (TBB), yapılandırma sürecinin detaylarını netleştirmek için BDDK ve TCMB’den görüş almayı bekliyor.

Yapılandırma işlemlerinde uygulanacak faiz oranı %3,11 olarak belirlendi. Örneğin, 50 bin TL’lik bir borcun 12 ay vadeyle yapılandırılması durumunda toplam geri ödeme 64 bin TL’yi bulurken, aylık ödeme tutarı 5 bin 340 TL olacak. Eğer aynı borç 60 aya bölünürse, toplam geri ödeme 133 bin TL’ye ulaşacak ve aylık taksit 2 bin 228 TL olacak.

Kredi Kartı ve Kredi Borçlarında 60 Aya Kadar Taksit İmkanıYapılandırma işlemi kapsamında kredi kartı ve ihtiyaç kredisi borçları 60 aya kadar taksitlendirilebilecek. Kredi kartı yapılandırmalarında, her aya düşen taksit miktarı, asgari ödeme tutarına eklenecek. Ayrıca, yapılandırma sürecinde borcun yarısı ödenmedikçe kredi kartı limitlerinde herhangi bir artış yapılmayacak.

Bankalar, yapılandırma süreci içerisinde müşterilerden masraf veya ek ücret talebinde bulunabilir. Bu nedenle borçluların detaylı bir inceleme yaparak ödeme planlarını oluşturması önem arz ediyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Borcu Olanlar Dikkat: Yapılandırmada Bu Kritik Detayı Gözden Kaçıran Yandı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz