1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Masadaki Zam Hesabı Netleşti: SSK ve Bağkur Emeklisi Bu Maaşı Alacak

Masadaki Zam Hesabı Netleşti: SSK ve Bağkur Emeklisi Bu Maaşı Alacak

featured
service

Son dönemde yapılan Orta Vadeli Program (OVP) açıklamaları ve Merkez Bankası’nın piyasa katılımcı anketi, emeklilerin Ocak 2025’te alacakları zam oranları hakkında bazı tahminleri beraberinde getirdi. OVP’de 2024 yılı yıl sonu enflasyon tahmini %41.5 olarak güncellendi. Bu tahmin doğrultusunda, 6 aylık enflasyon oranı %13.44 olarak hesaplandı.

Sosyal Güvenlik uzmanları, Ocak 2025’te yapılacak zam oranının %14-15 bandında olacağını öngörüyor. Ancak bu oranların üzerine çıkılması beklenmiyor. En düşük emekli maaşı için de tahminler yapıldı. Uzmanlara göre, Ocak 2025’te en düşük emekli maaşı 15.000 TL’ye çıkarılabilir. Yine de kesin rakamlar, 6 aylık enflasyon verilerinin açıklanacağı 3 Ocak 2025’te belli olacak. En düşük emekli maaşı zammı konusunda ise son sözü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan söyleyecek.

Ocak ayında yapılacak zamlar, emeklilerin maaşlarını belirlemede önemli rol oynayacak. Özellikle enflasyon verilerine göre yapılacak zam oranlarının açıklanacağı 3 Ocak 2025 tarihi, milyonlarca emekli için büyük önem taşıyor. Hem zam oranları hem de en düşük emekli maaşı rakamları bu tarihte netlik kazanacak.

Merkez Bankası’nın Eylül ayı piyasa katılımcı anketine göre, Eylül ayında enflasyonun %2.22 olması bekleniyor. Yıl sonu enflasyon beklentisi ise %43.14 olarak açıklandı. Eğer bu tahminler gerçekleşirse, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yapılacak zam oranı %14.76 olacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Masadaki Zam Hesabı Netleşti: SSK ve Bağkur Emeklisi Bu Maaşı Alacak
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz