1. Haberler
  2. Gündem
  3. Ünlü Sucuk Markasında Büyük Skandal: Ceza Kesildi Her Yerden Apar Topar Kaldırılıyor!

Ünlü Sucuk Markasında Büyük Skandal: Ceza Kesildi Her Yerden Apar Topar Kaldırılıyor!

featured
service

Akdaş Et Ürünleri’nin ürettiği sucuklara yönelik denetimler sırasında yapılan analizlerin sonucu, tüketicileri şok etti. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın denetim ekipleri tarafından incelenen ürünlerde, sucukların içinde tek tırnaklı hayvan etine rastlandı. Bu tür etler, halk sağlığı açısından büyük riskler taşıdığı için yasal olarak satışı yasak.

Tarım ve Orman Bakanlığı, yapılan bu tespitin ardından Akdaş Et Ürünleri Gıda Hayvancılık İnşaat Emlak Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’ne cezai işlem uyguladı. Bu tür ürünler, gıda güvenliğini ihlal ettiği için hem sağlık hem de hukuki açıdan ciddi sonuçlar doğurabiliyor.

Tek tırnaklı hayvanlar, aynı zamanda geviş getirme özelliğine de sahip olmayan at, eşek, zebra, katır, domuz, gergedan ve tapir gibi hayvanların bulunduğu kategoridir. Türkiye’de bu hayvanların eti gıda ürünlerinde kullanılmamakta, bu nedenle yasal olmayan durumlarla karşılaşıldığında ciddi cezai işlemler uygulanmaktadır.

BİLİNÇLİ TÜKETİME DİKKAT

Ünlü sucuk markasında yaşanan skandal, gıda ürünleri alırken dikkatli olunması gerektiğini bir kez daha gözler önüne serdi. Tüketicilerin ürünleri güvenilir yerlerden alması ve markaların geçmişini araştırarak alışveriş yapması büyük önem taşıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Ünlü Sucuk Markasında Büyük Skandal: Ceza Kesildi Her Yerden Apar Topar Kaldırılıyor!
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz