1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. EPDK, petrol piyasası lisans yönetmeliğinde değişikliğe gitti

EPDK, petrol piyasası lisans yönetmeliğinde değişikliğe gitti

featured
service

Yönetmeliğin 38. maddesinde yer alan ve akaryakıt teslimatına ilişkin koşulları belirleyen ifade değiştirildi. Yeni düzenlemeye göre, “Yeterli depolama ve kendi araçlarına akaryakıt ikmal kapasitesine sahip olmaları ve akaryakıtı kendi ihtiyaçları için kullanmaları” ifadesi, “Fabrika, şantiye, nakliye filosu işletmeleri ve benzeri kendi ihtiyaçları için depolama imkanı ve kendi araçlarına akaryakıt ikmal kapasitesi olan yerler hariç olmak üzere” şeklinde revize edildi.

Bu değişiklik, akaryakıt teslimatının yalnızca belirli koşullarda yapılabileceği yerleri kapsıyor ve bu tür teslimatlarda alıcıya akaryakıtın ulaştırılması sürecini daha detaylı bir şekilde düzenliyor. Özellikle “Akaryakıt istasyonu dışında yapılacak akaryakıt teslimlerinde, akaryakıtın alıcı deposuna taşınması veya taşıttırılmasının gerçekleştirilmesi” hükmüyle birlikte, dış mekanda yapılacak teslimatların da kurallara bağlandığı görülüyor.

Yönetmelik, petrol piyasasında faaliyet gösteren kamu kurumları, fabrikalar, şantiyeler ve limanlar gibi yerlere yapılan akaryakıt teslimatlarının hangi koşullarda gerçekleştirileceğine dair düzenlemeler içermekte. EPDK’nın bu adımı, sektördeki düzenlemeleri daha şeffaf ve denetlenebilir hale getirmeyi hedefliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
EPDK, petrol piyasası lisans yönetmeliğinde değişikliğe gitti
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz