1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. İslam Memiş’ten Altın İçin Kritik 6 Yıl Uyarısı: 1 Milyon Lirası Olan…

İslam Memiş’ten Altın İçin Kritik 6 Yıl Uyarısı: 1 Milyon Lirası Olan…

featured
service

Finans dünyasındaki dalgalanmaları detaylı bir şekilde ele alan Memiş, bu süreçte yatırımcıların alım fırsatlarını değerlendirmeleri gerektiğini belirtti. Aynı zamanda, jeopolitik risklerin ve ekonomik gelişmelerin piyasa üzerindeki etkilerine dikkat çeken uzman, orta ve uzun vadeli stratejiler üzerine de önemli tavsiyelerde bulundu.

İslam Memiş, borsada bu hafta beklenen pozitif hareketin gerçekleşmediğine dikkat çekerek, İsrail merkezli dış politikadaki gerilimin bu durumu tetiklediğini ifade etti. Memiş’e göre, yabancı yatırımcılar bu gelişmeler üzerine borsadan çıkış yapıyor.

Memiş, orta ve uzun vadede ise borsanın 6 ay içinde 12.000 puan seviyesine ulaşabileceği öngörüsünü korudu. Yatırımcılara yönelik tavsiyesi ise, savaş döneminde oluşabilecek fırsatları değerlendirerek alım yapmaları yönünde oldu.

Memiş, doların uluslararası piyasalarda değer kazanmaya devam ettiğini vurguladı. Yıl sonuna kadar döviz tarafındaki pozitif görünüm beklentisinin sürdüğünü belirtti.

İslam Memiş, bu hafta euro’nun değerinin altında işlem gördüğünü belirterek yatırımcılar için cazip bir fırsat sunduğunu ifade etti. Memiş, döviz almak isteyenlere, dolardan ziyade euro’yu tercih etmeleri gerektiğini söyledi. Özellikle 38 bandının altında işlem gören euro’nun, dolar karşısında daha uygun olduğunu belirtti.

Memiş, ons altının Orta Doğu’daki savaşları “normalleştirdiğini” ve bu durumun fiyatlar üzerinde ciddi bir etki yaratmadığını vurguladı. Altın piyasasında 2030 yılına kadar savaşların kontrollü bir şekilde süreceğini ve bu süreçte altının yukarı yönlü değil, teknik olarak aşağı yönlü düzeltmelere devam edeceğini öngördü. Altının, 2680 doları test ettiğini, şimdi ise 2580 dolar seviyesine doğru bir geri çekilme beklediğini ifade etti.

Gram altın ise serbest piyasada 3.061 TL seviyesinde işlem görüyor. İslam Memiş, gram altında 2.980-3.080 TL seviyelerini takip ettiğini ve yıl sonu beklentisinin 3.350-3.400 TL aralığında olduğunu belirtti. Memiş, yatırımcılar için her düşüşün bir alım fırsatı sunduğunu hatırlattı.

Memiş, yatırımcılara ellerinde bulunan TL ile euro almalarını tavsiye ediyor ve altın fiyatlarının düşmesini bekleyerek parite üzerinden altın alımı yapmanın avantajlı olabileceğini belirtti. Memiş, özellikle elinde 1 milyon TL gibi büyük miktarda parası olan bir yatırımcıya, euro alıp altın fiyatlarının düşüşünü beklemesini önerdi.

Memiş, 9100 puan seviyesinin borsa için kritik bir destek noktası olarak öne çıktığı belirtti. Uzman isim, 10.000 puan denemesinin bu hafta beklenmesine rağmen satışların sürdüğünü belirtti ve eğer borsa 9.100 puan seviyesinde tutunamazsa, aşağıda 8.700 puan seviyesine kadar geri çekilme yaşanabileceğini söyledi.

Ayrıca, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) kasım ve aralık aylarında toplamda 500 baz puanlık faiz indirimi yapabileceği öngörüsünü sürdüren Memiş, bu hamlenin doların yukarı yönlü hareketini destekleyeceğini hatırlattı.

NOT: Haberimizde yer alanlar yatırım tavsiyesi kapsamında değildir. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İslam Memiş’ten Altın İçin Kritik 6 Yıl Uyarısı: 1 Milyon Lirası Olan…
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz