1. Haberler
  2. Gündem
  3. O tarihte toplu taşıma kullanacaklar yaya kalacak! İETT otobüs sahipleri kontak kapatıyor

O tarihte toplu taşıma kullanacaklar yaya kalacak! İETT otobüs sahipleri kontak kapatıyor

featured
service

Bir araya gelen grup adına konuşma yapan Özel Halk Otobüsü Platformu sözcüsü avukat Erhan Güneş, İETT tarafından uygulanan rotasyonların sık sık hizmet dışı kalması durumunun işlerin ciddi şekilde aksamasına neden olduğunu belirtti. Yapılan uygulamaların geçim kaynaklarını tehdit ettiğini ifade eden Güneş, halkın ulaşımının zorlaştığını da vurguladı. Yetkililer tarafından verilen sözlerin tutulmadığını ifade eden Güneş, “İstanbul Büyükşehir Belediyesinden alacaklarımızın ödenmemesi nedeniyle büyük bir mali krizin içine sürüklenmiş durumdayız. 10 ayı geride bırakmamıza rağmen, henüz 5’inci ayın ödemesinin tamamı bile yapılmadı. Şu an itibarıyla, alacaklarımız 2 milyon lirayı aşmış durumda” sözlerini dile getirdi.

Otobüs sahiplerinin iş yapamaz hale geldiklerini ifade eden Güneş, 15 Ekim 2024 tarihinde bu zor koşullar altında kontak kapatma kararı aldıklarını duyurdu. İstanbul halkını olumsuz etkileyecek bu kararı mevcut şartlar altında başka bir şekilde çözüme ulaştırılamadığını altını çizen Güneş, sürekli ertelenen sözler ve haksız uygulamaların sonucu bu noktaya getirdiğinin altını çizdi.

Alacakların acil bir şekilde ödenmesini talep eden Güneş, İstanbul halkının desteklerini beklediğini de söyledi. Yapılan açıklamaların ardından Grup polis bariyerlerini aşarak binanın bulunduğu 15 Temmuz Şehitler Caddesi’nde trafiğin kapanmasına neden oldu. Çevrede güvenlik önlemi alan polis ekipleri grubun dağılması için uyarıda bulunurken yaklaşık 45 dakika boyunca trafiğe kapatan grubun bina önündeki bekleyişi devam etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
O tarihte toplu taşıma kullanacaklar yaya kalacak! İETT otobüs sahipleri kontak kapatıyor
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz