1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Tuvalet Kağıdı Krizi Patlak Verdi, Raflar Bomboş Kaldı! Nedeni Şaşırttı

Tuvalet Kağıdı Krizi Patlak Verdi, Raflar Bomboş Kaldı! Nedeni Şaşırttı

featured
service

Amerikan Orman ve Kağıt Derneği (AF&PA) Başkanı Heidi Brock, yaptığı açıklamada, liman grevlerinin “tuvalet kağıdı kıtlığı” gibi haberlerle bağlantılı olduğunu kabul etti. Brock, üyelerinin ihracat yapabilmeleri için Uluslararası Liman İşçileri Sendikası (ILA) ile Birleşik Devletler Denizcilik İttifakı (USMX) arasında grevin bir an önce sona ermesi gerektiğini belirtti. Grevin, bu tür ürünlerin tedarikinde herhangi bir olumsuz etkiye yol açmasını beklemediklerini dile getirdi.

Brock, “AF&PA üyeleri bu temel ürünleri ABD’de üretmeye devam edecek ve bunların market raflarına ulaşmasını sağlamak için demir yolu ve kamyon taşımacılığı kullanacak” dedi.

ABD’nin doğu ve güney bölgelerinde çalışan yaklaşık 45 bin işçiyi temsil eden ILA ile işverenleri temsil eden USMX arasında yeni sözleşme müzakerelerinde henüz bir anlaşmaya varılamadı. İşçiler, 6 yıllık dönemde %77 oranında maaş artışı talep ederken, Biden yönetimi yetkilileri işverenlerin bu oranı %50’de tutma yönündeki taleplerine baskı yapıyor. Salı günü başlayan grev, sendika üyeleri arasında maaş artışı ve otomasyon konusundaki anlaşmazlıklar nedeniyle gerçekleşti. Bu grev, Maine’den Texas’a kadar uzanan 36 limanda sevkiyatları olumsuz etkiledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Tuvalet Kağıdı Krizi Patlak Verdi, Raflar Bomboş Kaldı! Nedeni Şaşırttı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz