1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Elinde Türk Lirası olan alsın! İslam Memiş açıkladı: İran olayı tuzu biberi olacak

Elinde Türk Lirası olan alsın! İslam Memiş açıkladı: İran olayı tuzu biberi olacak

featured
service

İslam Memiş, savaş haberleri ve FED Başkanı’nın açıklamaları ile şekillenen piyasa koşullarını değerlendirerek, “Çarşı pazar karıştı” ifadesini kullandı. Memiş, İran’ın saldırılara karşılık verdiğini ancak bu gelişmelerin altın ve gümüş fiyatlarına doğrudan bir etki yapmadığını, yalnızca borsanın tepki verdiğini belirtti. Açıklamalarının yatırım tavsiyesi olmadığının altını çizen Memiş, yatırımcıları dikkatli olmaya çağırdı.

Doların yıl sonuna kadar yükseliş trendinde kalabileceğini ifade eden İslam Memiş, doların genel olarak pozitif bir görünüm sergilediğini söyledi. Euro kuru ise 37,94 TL seviyesinde bulunurken, Memiş, kısa vadede Euro’nun dolar karşısında daha avantajlı bir yatırım aracı olabileceğini belirtti. Yatırımcıları bu hafta Euro’yu tercih etmeleri konusunda uyardı.

Altın piyasasına dair de önemli açıklamalar yapan Memiş, her jeopolitik gerilimde altın fiyatlarının yükselmesini beklemenin doğru olmadığını belirtti. “Her gerilimde altın fiyatları yükselecek diye beklemeyin. Teknik düzeltmeler hala bitmedi çünkü. Ons altında hala 2580-2680 doları takip ediyoruz. Yukarısı test edildi, 2580 dolar seviyesini takip edeceğiz yine. Gram altın tarafında da 2980-3080 seviyelerini takip edeceğiz. Her düşüş yine alım fırsatı. Bu yıl sonuyla alakalı yol haritamızda değişiklik yok.

Son iki haftadır altın tarafında 1 kilogramda 2000-3000 dolar daha pahalıya alıyoruz. Türkiye’de zaten işçilik var. Külçe altın almayın, Cumhuriyet altını alın demiştim” dedi.

Altın, dolar, euro, borsa: Bu hafta tek kaybettiren o oldu!

Yatırımcılara ellerindeki Türk lirasını değerlendirmeleri için en uygun yatırım aracının şu an Euro olduğunu söyleyen Memiş, “Açıkta beklememek için elinde TL bulunduran Euro alırsa daha avantajlı. Bu hafta için konuşuyorum özellikle. En ucuz kalan Euro oldu. En azından malda kalıyorsun. Ons gerilediği zaman Euro ile parite üzerinden altın alabilirsiniz.” şeklinde konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Elinde Türk Lirası olan alsın! İslam Memiş açıkladı: İran olayı tuzu biberi olacak
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz