1. Haberler
  2. Siyaset
  3. Cumhurbaşkanı Erdoğan: TEKNOFEST sadece bir başlangıç

Cumhurbaşkanı Erdoğan: TEKNOFEST sadece bir başlangıç

featured
service

“Bugün Adana bir başka güzel. Adana ve Şakirpaşa bugün çok farklı. Bugün burada sadece milli teknoloji hamlemizin göz kamaştıran ürünleri yok. Burada aynı zamanda Türkiye Yüzyılı’nın mimarı olacak genç yüreklerimiz, parlak zihinlerimiz var.” diyen Erdoğan, katıldıkları yarışmalarda ödül alan tüm gençleri kutladı.

“Bugün hepimizi gururlandıran TEKNOFEST’e ulaşmak asla kolay değildi. 22 yılda elde ettiğimiz hiçbir kazanım bize altın tepside sunulmadı.” diyen Erdoğan, “İçerden ve dışardan ihanetlere uğradık. Neyi başardıysak bileğimizin gücüyle, alnımızın teriyle başardık. Dün bize parasıyla savunma sanayii ürünü vermeyen ülkelere artık ihracat yapar hale geldik.” açıklamasında bulundu.

“Gençler, sizler Türkiye’nin aydınlık yarınlarısınız. Cumhurbaşkanı olarak sizlerden isteğim hedeflerinize doğru yürümekten asla vazgeçmeyin.” diye konuşan Erdoğan, “Yapamazsınız diyen felaket tellallarına kulak asmayın. Sevgili gençler, Türkiye artık eski Türkiye değil. Türkiye 22 yıl öncesinin Türkiye’si asla değil. Son 22 yılda sizinle hayalleriniz arasına girebilecek birçok engeli kaldırdık.” ifadesini kullandı.

Her geçen yıl ziyaretçi rekorları kıran TEKNOFESTin, teknoloji ekosistemine ışık tuttuğunu belirten Erdoğan, “TEKNOFEST, başkalarına muhtaç yaşamanın ülkemizin kaderi olmadığını bize net gösteriyor. Teknofest bir gençlik destanıdır. TEKNOFEST’in dalga dalga büyüdüğüne hep beraber şahit oluyoruz.” dedi.

Bölgemizde son yılların en sancılı günleri yaşandığına değinen Erdoğan, “Gerilim, çatışma ve savaşlar coğrafyamızı içten içe çökertiyor. Gazze ve Lübnan’daki katliamları, millet olarak, insanlık olarak içimiz kan ağlayarak takip ediyoruz. Gazze’ye yönelik İsrail saldırıları başlayalı neredeyse bir yıl oldu. Çoğu çocuk ve kadın 50 bin kardeşimiz vahşice katledildi. 100 bine yakın insan yaralandı, şehirler birer enkaz yığınına döndü.” şeklinde konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Cumhurbaşkanı Erdoğan: TEKNOFEST sadece bir başlangıç
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz