1. Haberler
  2. Hayat
  3. 50 Yıllık Lokanta Ustası İncecik Pişmiş Sarmanın Sırrını Paylaştı: Tarifi İçin Sıraya Girecekler

50 Yıllık Lokanta Ustası İncecik Pişmiş Sarmanın Sırrını Paylaştı: Tarifi İçin Sıraya Girecekler

featured
service

Sarma, Türk mutfağının en sevilen geleneksel yemeklerinden biridir. Yaprak sarma, lahana sarma ve dolma gibi farklı türleriyle özel günlerde ve davet sofralarında sıkça tercih edilir. Evde mükemmel sarma yapmak için bazı önemli ipuçları bulunuyor. İşte 50 yıllık lokantacı Asım ustanın o tüyosu ve mükemmel yaprak sarmasının tarifi:

250 gram pirinç1 su bardağı zeytinyağı750 gram kuru soğan1/2 su bardağı su1 yemek kaşığı çam fıstığı1 yemek kaşığı kuş üzümü1/2 demet maydanoz, nane veya dereotu1 tatlı kaşığı tuz1 tatlı kaşığı karabiber1 tatlı kaşığı tarçın1 tatlı kaşığı toz şekerSarma İçin:

Adım 1:Soğanları ince ince doğrayın ya da rendeleyin. Taze maydanoz ve dereotunu da kıyın.

Sarmaların pişme süresi, yaprağın kalınlığına bağlı olarak değişir. Daha canlı bir görünüm için pişirme sırasında üzerine limon dilimleri koyabilir ve piştikten sonra biraz zeytinyağı gezdirebilirsiniz.

250 gram taze ya da 1 kilogram salamura yaprak

Adım 2:Taze yapraklar için 6 su bardağı kaynamış suya 1 limon sıkın ve 2 dakika haşlayın. Salamura yaprakları ise bol su ile yıkayıp tuzunu çıkardıktan sonra sıcak suda bekletin. Yaprakları parçalamadan suyunu sıkarak saplarını kesin.

PİŞİRMEK İÇİN

Adım 3:İç pilavını hazırlamak için kuş üzümlerini önceden ayıklayıp yıkayın. Pirinci ılık suda bekletin. Zeytinyağında çam fıstıklarını ve ardından soğanları pembeleşene kadar kavurun. Yıkanmış pirinci ekleyip birkaç dakika daha kavurun. Ardından kaynar suyu ekleyin.

Sarmaların üzerini geçecek kadar su1 limonun suyu(4 kişilik – 3 saat)

Adım 4:Tuz, şeker ve kuş üzümlerini de ilave ettikten sonra tencerenin kapağını kapatıp pişmeye bırakın. Suyunu çektikten sonra ocaktan alın ve doğranmış maydanoz, dereotu ve baharatları ekleyip karıştırın.

Adım 5:Hazırladığınız iç harcı 30 dakika dinlendirin, ardından sarmaları sarmaya başlayın.

Adım 6:Pişirmek için tencerenin dibine yırtık veya kullanılmayacak yaprakları ve sapları koyun. Sarmaları yerleştirin, üzerine su ve limon suyu ekleyin. 1 saat kadar pişirin.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
50 Yıllık Lokanta Ustası İncecik Pişmiş Sarmanın Sırrını Paylaştı: Tarifi İçin Sıraya Girecekler
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz