1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Bayburt’ta Davul Zurnalı Hasat Başladı: Kilosu 300 Liradan Satılıyor

Bayburt’ta Davul Zurnalı Hasat Başladı: Kilosu 300 Liradan Satılıyor

featured
service

Binbir emekle toprakla buluşturulan fasulyeler, özenle hasat edilip kurutulmaya bırakıldı. Hasat sürecinin ardından sap ve kabuğundan ayrılmak için patoza vurulan fasulyeler, çuvallara doldurularak sofralara ulaşmaya hazır hale getirildi. Bu zahmetli yolculuk, bu sene yüksek verimle taçlanarak üreticilere büyük bir mutluluk yaşattı.

Bayburt’un Aydıntepe ilçesine bağlı Çayırtepe köyünde, fasulye hasadı bu yıl neşeli bir şekilde gerçekleşti. 30-40 yıldır tarımla uğraşan Bilgehan Sancar, türküler ve maniler eşliğinde aşkla yaptığı fasulye hasadında bu yılın yüksek rekoltesiyle büyük mutluluk yaşadı. Sancar, “Aşk ile çalışan yorulmaz” diyerek, emeğini keyifle tarlada geçirdiğini belirtti.

Fasulye fiyatları hakkında bilgi veren Sancar, Bayburt’ta 3 farklı fasulye çeşidi yetiştirdiklerini belirtti: İnce uzun, yuvarlak ve İspir fasulyesi. Kilo fiyatları 150 liradan başlayıp, İspir fasulyesinin kilosu 300 liraya kadar çıkıyor. “İnsanlar tadına ve kalitesine göre tercih yapıyor. İspir fasulyesi biraz daha pahalı, çünkü tadı ve kalitesi çok beğeniliyor” dedi.

Geçtiğimiz yıl soğuk havalar nedeniyle fasulyeyi don vurduğunu ve sadece 5-6 kilo ürün alabildiğini anlatan Sancar, bu yılki bol verimin kendisini çok sevindirdiğini ifade etti. “Geçen sene fasulyemizi don vurmuştu, ama bu sene Allah’a şükür çok güzel ürün aldık. Emek verdik, karşılığını aldık” diye konuştu. Sancar, patates hasadına başlayacaklarını da ekledi.

Sancar, ürünlerin kalitesinden dolayı müşterilerin şikayet etmediğini vurguladı ve “Fasulyelerimiz kabuk atmıyor, çabuk pişiyor. Akşamdan suya koyduğunuzda fındık kadar şişiyor. Biz de bu ürünlerle geçinmeye çalışıyoruz” diyerek üretim sürecini anlattı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bayburt’ta Davul Zurnalı Hasat Başladı: Kilosu 300 Liradan Satılıyor
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz