1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Gizlilik odaklı kripto: ZCash nedir?

Gizlilik odaklı kripto: ZCash nedir?

featured
service

ZCash, kullanıcılarına kendi işlemleriyle ilgili hangi bilgileri paylaşacaklarına karar verme özgürlüğü sunar. Bu da, ZCash Blockchain’i üzerinde gerçekleşen işlemlerin gizlilik seviyesini kullanıcının belirlemesi anlamına gelir. ZCash, kripto dünyasında ilk kez sıfır bilgi kanıtı (zero-knowledge proof) tekniğini uygulayan para birimi oldu. Bu yenilikçi kriptografik teknik, işlemlerle ilgili herhangi bir bilginin açığa çıkmasına izin vermeden işlemlerin doğrulanmasını sağlar.

ZCash, kullanıcılara hızlı, verimli ve kullanıcı dostu bir işlem deneyimi sunar. Tamamen merkeziyetsiz yapısı, bilgilerin geniş bir makine ve insan ağı üzerinde depolanmasını sağlar. Bu da ZCash’i pratik olarak saldırılara karşı korunaklı hale getirir.

ZCash, günümüzde birçok büyük kuruluş ve işletme tarafından meşru bir ödeme aracı olarak kabul edilmektedir. Ayrıca, dolar ve euro gibi gerçek dünya para birimleriyle de işlem görmesine izin verilmiştir. Bu da ZCash’i, kripto para dünyasında hem gizlilik hem de kullanım açısından önemli bir konuma getirir.

ZCash, kullanıcılarına sunduğu gizlilik ve güvenlik avantajlarıyla kripto dünyasında kendine sağlam bir yer edinmeye devam ediyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Gizlilik odaklı kripto: ZCash nedir?
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz