1. Haberler
  2. Gündem
  3. Kilise Saldırısında Kritik ’20 Saniye’ Detayı: Sır Perdesi Aralanıyor

Kilise Saldırısında Kritik ’20 Saniye’ Detayı: Sır Perdesi Aralanıyor

featured
service

Kilisenin iç kapısını açtıkları anda zihinsel engelli olan Tuncer Cihan (52) kilisenin dış kapısından içeri girdi. İki terörist ve Cihan kiliseye birlikte giriş yaptıktan sonra David Tanduev yakın mesafeden Tuncer Cihan’ın kafasına ateş etti. Cihan vurulduktan sonra da silah tutukluk yapınca tabancanın kabzasıyla kafasına vurmaya devam etti. Ardından tutukluğu giderip yerde yatan Cihan’a iki el daha ateş etti.

Ardından iki terörist 3 – 4 metre mesafeden kilisedekilerin üzerine ateş açmaya devam ettiler. David Tanduev ateş ederken bir taraftan da bağırıyordu.

Kilisedekiler de teröristlere “Yapmayın, çocuklar var” diyerek saldırganları yatıştırmaya çalıştı. Bu sırada teröristlerin silahları ikinci kez tutukluk yaptı, el yordamıyla düzeltmeye çalışsalar da silahlardaki tutukluğu gideremeyince, saldırıyı sonlandırmak zorunda kaldılar. Teröristler 11.37’de girdikleri kiliseden 20 saniye sonra kaçtılar. Vurulan Tuncer Cihan olay yerinde öldü. Kilisedekilerden biri de kaçmaya çalışırken merdivenlerden düşüp yaralandı. Polis kamera kayıtları ve plaka takip sistemlerinden teröristlerin kaçış rotasını tespit etti. Amirjon Kholıqov ve David Tanduev’i yakaladı. Ardından onlara yardım yataklık eden ve irtibatları bulunan kişiler de gözaltına alındı. HTS ve diğer teknik kayıtlara göre teröristler bir hafta önce 21 Ocak’taki ayin günü de keşif için kilisenin yakınlarına gelerek gözlem yaptılar.

Sanıkların, “anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme”, “DEAŞ silahlı terör örgütüne üye olma”, “tasarlayarak kasten öldürme”, “tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüs” suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis ve 15 yıldan başlayan çeşitli hapis cezalarıyla cezalandırılması istendi.

Polonya’nın İstanbul Başkonsolosu Witold Maciej Lesniak da eşi ve çocuklarıyla ayine katılmıştı. Lesniak iddianamede yer alan ifadesinde o anları şöyle anlattı: “Korumak için eşimin ve çocuklarımın üzerine kapandım. Saldırganlar kaçtıktan sonra kadınları ve çocukları kilisenin mutfağına sakladık. Olaydan sonra eşimin ve çocuklarımın psikolojisi bozuldu.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Kilise Saldırısında Kritik ’20 Saniye’ Detayı: Sır Perdesi Aralanıyor
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz