1. Haberler
  2. Gündem
  3. Gürsel Tekin’den uyuşturucuyla ilgili çarpıcı istatistikler: 17 bin 293 kullanıcıya denetimli serbestlik

Gürsel Tekin’den uyuşturucuyla ilgili çarpıcı istatistikler: 17 bin 293 kullanıcıya denetimli serbestlik

featured
service

Tekin, Türkiye’nin dört bir yanını dolaşarak muhtarlarla, ailelerle ve gençlerle yaptığı görüşmelerde, uyuşturucu bağımlılığının artışını gözlemlediğini belirtti. “Her gün aynı hikâyelerle karşılaşıyorum: Gençlerimiz göz göre göre bu batağa sürükleniyor ve bu mesele artık göz ardı edilemez bir hal aldı” dedi. Tekin, Türkiye’de uyuşturucu kullanımının neredeyse ordu büyüklüğünde bir genç nüfusu etkisi altına aldığını ifade etti. Telegram gibi uygulamalar üzerinden sahte isimlerle uyuşturucu siparişlerinin verilebildiğini ve bunun, gençler için neredeyse günlük bir ihtiyaç haline geldiğini belirtti.

Gürsel Tekin, sokak başlarında çetelerin uyuşturucu satışı yaptığını, gençlerin ise bu çetelere katılarak silahlanıp, militan gibi hareket ettiğini vurguladı. “Kamikaze” olarak adlandırılan tetikçilerin insan hayatına kastettiğine dikkat çeken Tekin, bu durumun toplumda ciddi bir güvenlik sorunu oluşturduğunu kaydetti. Uyuşturucuyla mücadele için suç ve suçun sebepleriyle sert bir şekilde mücadele edilmesi gerektiğini belirtti.

Gürsel Tekin, 2024 yılı Gençlik ve Spor Bakanlığı bütçesinin Plan ve Bütçe Komisyonu’nda ele alındığını hatırlatarak, muhalefetin uyuşturucuyla mücadeleye dair sunduğu önergelerin iktidar tarafından reddedildiğini söyledi. Uyuşturucuyla mücadele için bütçeye ayrılan 50 milyon TL’nin yetersiz olduğunu vurguladı. “Uyuşturucu kullanımı artık toplumun küçük, mutlu bir azınlığının değil, tüm ülkenin ortak sorunudur. Bu meseleyle yüzleşmek zorundayız” diyerek hükümeti daha etkili adımlar atmaya çağırdı.

Tekin, Türkiye’deki uyuşturucu kullanımına dair çarpıcı istatistikler paylaştı. 2023 yılında 17.293 uyuşturucu kullanıcısının denetimli serbestlik kapsamına alındığını belirtti. Uyuşturucu bağlantılı ölümler 2021’de 945, 2022’de 1.027 ve 2023’te 1.158 olarak kaydedildi. Cinsiyet dağılımında ise, erkeklerin uyuşturucu nedeniyle ölüm oranının yüksek olduğunu söyledi.

2023 yılı itibarıyla yaş gruplarına göre uyuşturucu ölümlerinin dağılımı da dikkat çekti. Özellikle 25-34 yaş grubundaki bireylerde 438 ölüm kaydedildi. Ayrıca, uyuşturucu türlerine göre ölümlerin dağılımı da gösterdi ki, eroin 421 ölümle en yüksek oranı oluşturuyor.

Tekin, 2023’te uyuşturucu kaçakçılığından elde edilen suç gelirinin 8,7 milyar TL olduğunu belirtti. Bunun 2,1 milyar TL’sinin müsadere edildiğini ifade etti. Akaryakıt kaçakçılığı, sahtecilik ve etkin pişmanlık gibi suçlarla elde edilen gelirlerin toplam müsadere tutarının 3,4 milyar TL’ye ulaştığını aktardı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Gürsel Tekin’den uyuşturucuyla ilgili çarpıcı istatistikler: 17 bin 293 kullanıcıya denetimli serbestlik
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz