1. Haberler
  2. Gündem
  3. DEM Parti’den ‘Anayasa’ açıklaması: 12 Eylül’ün izlerini taşıyor

DEM Parti’den ‘Anayasa’ açıklaması: 12 Eylül’ün izlerini taşıyor

featured
service

Bakırhan, konuşmasında “Ekmek ve Adalet Buluşmaları” adı altında düzenlenen bu kampanyanın, ülkenin dört bir yanında toplumun farklı kesimleriyle buluşarak süregelen sorunları dinlemeyi ve çözüm önerilerini sunmayı amaçladığını vurguladı. Bu kapsamda esnaftan emekliye, çiftçiden işçiye ve öğrencilere kadar birçok kesimle bir araya geldiklerini ifade eden Bakırhan, sokak sokak dolaşarak halkın taleplerini dinlediklerini belirtti. “Bu kampanya, en uzun süreli çalışmalarımızdan biri haline geldi” diyen Bakırhan, Türkiye’nin en çok ihtiyaç duyduğu iki temel kavram olan “ekmek” ve “adalet” üzerine yoğunlaştıklarını kaydetti.

Bakırhan, konuşmasının önemli bir bölümünü yeni anayasa tartışmalarına ayırarak, mevcut anayasanın 12 Eylül darbesinin ruhunu taşıdığını ve bu anayasanın Türkiye’de yaşayan 85 milyon insanı temsil etmediğini söyledi. Bu eleştirilerini “Memleketi mahvettiler, bitirdiler. Şimdi ‘Yeni anayasa yapalım’ diyorlar” sözleriyle dile getiren Bakırhan, mevcut anayasanın toplumun geniş kesimlerinin taleplerini karşılamadığını belirtti. Özellikle Kürtlerin, Alevilerin, emekçilerin, kadınların ve diğer ezilen grupların anayasada yer almadığını, bu nedenle yeni bir sivil anayasa yapılması gerektiğini savundu.

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan

Ancak Bakırhan, yeni anayasa yapma tartışmalarında samimiyetin önemli olduğunu vurgulayarak, “Yeni bir anayasa yaparken, Kürtlerin dili özgürce kullanılacak mı? Kürtler kendi anadillerinde eğitim görebilecek mi? Yoksa hepimiz tek kimlik ve tek inanç üzerinden mi değerlendirileceğiz?” diye sordu. Anayasa değişikliğinin, iktidarın kendi gücünü koruma aracı olarak kullanılmaması gerektiğini ifade eden Bakırhan, bu konuda müzakereye açık olduklarını ancak samimiyet görmedikleri takdirde mücadeleden vazgeçmeyeceklerini söyledi.

Bakırhan, Yıldırım ilçesindeki buluşmanın ardından Osmangazi ilçesinde partisinin düzenlediği halk buluşmasına da katıldı. Burada partililere hitap eden Bakırhan, partilerinin halkın sorunlarını dinlemeye ve çözüm önerileri sunmaya devam edeceğini belirtti. “Ekmek ve Adalet Buluşmaları” kampanyasının, halkın sorunlarını gündeme taşıma açısından önemli bir çalışma olduğunu ifade etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
DEM Parti’den ‘Anayasa’ açıklaması: 12 Eylül’ün izlerini taşıyor
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz