1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Altın için ‘1989’dan Beri Yoktu’ Dedi: Tarihi Seviyeye Ulaştı: Ne Olduysa Son 1 Yılda Oldu

Altın için ‘1989’dan Beri Yoktu’ Dedi: Tarihi Seviyeye Ulaştı: Ne Olduysa Son 1 Yılda Oldu

featured
service

Kamar, alınan önlemler ve kısıtlamaların bedelini mücevher ihracatçılarının ödediğini belirtti. Cari açığa etkisi nedeniyle altın ithalatına getirilen kısıtlamaların doğrudan ihracatçıyı etkilediğini ifade eden Kamar, “Ekonomik dalgalanmalar yüzünden sektörde mesleği bırakıp işçisini çıkaran birçok firma var. Cari açığa sebep olan altın alımının ceremesini ihracatçılar çekiyor. Sektör bugün kilitlenmiş durumda” dedi.

Kamar, mücevher ihracat rakamlarının doğru yansıtılmadığını iddia ederek, suistimal yapan firmalar nedeniyle ihracatçıların zor durumda kaldığını belirtti. “İhracat rakamlarına bakıldığında gerçeği yansıtmayan verilerle karşılaşıyoruz. Sektörde suistimal yapan firmalar var ve bu firmalar sektöre son bir yıl içinde girdiler. Ancak ceremesini yıllardır sektörde olan firmalar çekiyor” diyerek, sahte ihracatçıların sektöre zarar verdiğini ifade etti.

Sektördeki suistimallerin her gün yeni bir düzenlemeye yol açtığını vurgulayan Kamar, “Her sabah yeni bir düzenleme ile uyanıyoruz, sektörü daha da zor hale getiriyorlar. Suistimal yapanlar sektörden değil, ama ihracatçılar her gün yeni bir düzenlemeye uyum sağlamak zorunda kalıyor” dedi. Kamar, bu durumu eleştirerek, ihracatçıların suistimalciler yüzünden mağdur edildiğini ifade etti.

Kamar, mücevher sektörünün tarihin en kötü fuarını yaşadığını ve sektör çalışanlarının isyan noktasına geldiğini belirtti. “Çiftçi mahsulünü satamayınca döküyor, biz de o noktaya geldik. Katma değer yaratıyoruz ama bize karşı haksız bir ‘hırsız’ algısı var. Oysa mücevher sektörü, kısıtlamalarla değil, teşviklerle desteklenmesi gereken bir sektördür” diye konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Altın için ‘1989’dan Beri Yoktu’ Dedi: Tarihi Seviyeye Ulaştı: Ne Olduysa Son 1 Yılda Oldu
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz