1. Haberler
  2. Gündem
  3. ‘Bahçeli’nin bu cinayetin faillerini bildiğine adım kadar eminim’

‘Bahçeli’nin bu cinayetin faillerini bildiğine adım kadar eminim’

featured
service

Mahkeme kararını değerlendiren Ateş, “Mevcut iddianame çerçevesinde yapılan yargılama sonunda verilen cezalar bakımından değerlendirildiğinde kararı adil buluyorum. Bence hepsi isnat edilen suçlarla ilgili olarak alabilecekleri en ağır cezaları aldılar” dedi.

Fakat mahkemenin işleyişinden “memnun” olmadığını dile getiren Ateş, “Hiçbir talebimiz karşılık bulmadı. Ayrılan dosyanın birleştirilmesi gerekirken, o dosyadaki şüphelilerle ilgili konuşmamız engellenmeye çalışıldı. Kovuşturma genişletilmeliydi. Bu hâliyle yarım bir mahkeme oldu,” ifadelerini kullandı.

Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş, Euronews’a yargılama süreciyle ilgili açıklamalarda bulundu.

‘Ne aradılar ne sordular’

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) yöneticilerinden İzzet Ulvi Yönter ve Semih Yalçın’ın anne Saniye Ateş ve abla Selma Ateş’e suç duyurusunda bulunmaları hakkında, “Komik buluyorum. Onlar adına da utanç verici,” diyen Ayşe Ateş, eşinin ölümünden sonra MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin ve Ülkü Ocakları’nın Sinan Ateş için taziye mesajı iletmediklerini söylüyor.

“Ne aradılar ne de sordular. Zaten bütün teşkilatlara sessizlik çağrısı yapıldığı, taziyeye gidilmemesi, herhangi olumlu bir sosyal medya paylaşımı yapılmaması yönünde mesaj gönderildiğini biliyoruz.”

Ateş ayrıca, Semih Yalçın, İzzet Ulvi Yönter, Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım ve MHP’nin eski Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz’un cinayette rolü olduğunu savunuyor.

“Sinan’ın katledilmeden hemen önce bana, ana babasına ve kardeşlerine, bir de yakın arkadaşlarına bu ismi geçen şahıslarla ilgili aktardığı cümleler var. Bunu mahkemede de dile getirdik. Maddi bulgular olduğuna eminiz. Eğer öyle olmasaydı, dosya ikiye bölünmez, bu siyasi cinayetin siyasi ayağı ilk mahkemeden koparılmazdı.”

“Şu anda dosyası ayrılan 17 kişi hakkında yürütülen soruşturma için takipsizlik kararı verilmesi adına yoğun çaba sarf edildiğini biliyoruz. Ancak biz devletimize güveniyoruz. Adaletsizliği adalet hâline getirmeye çalışanlara asla geçit vermeyecek, namusuna leke sürdürmeyecektir.”

MHP Genel Başkanı’na seslenen Ateş, “Ben Devlet Bahçeli’nin bu siyasi cinayete kimlerin karıştığını bildiğine adım kadar eminim. Şu ana dek ortaya koyduğu saldırgan tavrın sebebi de bu. Eğer bu siyasi cinayet bütün yönleriyle aydınlığa kavuşursa MHP ve Ülkü Ocaklarının zarar göreceğine inanıyor. Şahsen ben “Daha ne kadar zarar görebilir” diye sormadan edemiyorum,” dedi.

Yakın dönemde Sinan Ateş cinayetinin aydınlatılması için Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) araştırma komisyonu kurulmasının gündeme geleceğini belirten Ayşe Ateş, beraat eden Serdar Öktem’in davada “kilit isim” olduğunu düşünüyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
‘Bahçeli’nin bu cinayetin faillerini bildiğine adım kadar eminim’
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz