1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. TRT de İsrailli şirketle çalışıyor

TRT de İsrailli şirketle çalışıyor

featured
service

İsrail’le hülle TÜİK belgesinde

Kendisine gelen bilgi üzerine açıklama yapan gazeteci Metin Cihan, “Evet, TRT, mobil uygulamalarında verilerinize erişip analiz etmek için İsrailli platformu kullanıyor. Yani, İsrail markalarını tutarlı bir şekilde boykot etmek için TRT’nin mobil uygulamalarını da boykot etmek gerekiyor.” dedi.

Cihan’a gelen mesaj ise şöyle:

“Tüm TRT mobil uygulamalarının içinde İsrailli şirket olan Appsflyer kodu bulunmakta. Bunun alternatifleri bulunmasına rağmen çok daha pahalı olan İsrailli şirket kullanılıyor. TR’de neredeyse hiç kullanılmayan İsrailli bir şirkete, İsrail’deki sunuculara TRT Çocuk, Tabii, TRT gibi tüm kritik uygulamaların verileri, lokasyon bilgileri aktarılıyor ve bu veriler İsrail’de tutuluyor.”

Filistin çeliği ne yapsın?

Öte yandan geçtiğimiz günlerde TRT Haber’de yer alan “Çelikte en fazla ihracat artışı Filistin’e gerçekleşti” haberi dikkat çekti. Habere göre 48 milyon 470 bin dolarla çelik ihracatındaki en büyük artış Filistin’le oldu. Savaşın gölgesinde binlerce kişinin hayatını kaybettiği, binlercesinin yaşam savaşı verdiği Filistin’de ticaret hacminin nasıl bu kadar büyüdüğü sorusu, “Ürünler aslında İsrail’e gidiyor” cevabını doğurmuştu. İsrailli firmayla çalışırken Filistin’le ticaretin büyüdüğüne dair haber yapan TRT de aynı çelişkinin öznesi oldu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
TRT de İsrailli şirketle çalışıyor
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz