1. Haberler
  2. Hayat
  3. Kızartma Tavasını Anında Parlatan Yöntem: Kiri Pası Bitiriyor

Kızartma Tavasını Anında Parlatan Yöntem: Kiri Pası Bitiriyor

featured
service

Kızartma tavasını temizlemek için kullanılacak karışımın ana bileşeni kola. Yarım litrelik yeni açılmış bir kolanın ardından, 2 yemek kaşığı diş macunu ve bulaşık deterjanı eklenerek karışım hazırlanabilir. Bu noktada, diş fırçalamak için kullanılan kaliteli diş macunları yerine daha ekonomik olanlar tercih edilebilir.

Karışımın hazırlanması için öncelikle kolayı kapaklı bir kabın içine dökün. Ardından diş macununu ekleyin ve son olarak bulaşık deterjanını ekleyerek kabı kapatın. Bu aşamada karışımın dışarı taşmasını önlemek için kabı açmamak önemlidir. Karışımın gaz çıkışı ile kabın iç hacminin yarıya düştüğünü gözlemledikten sonra kapağı açabilirsiniz.

Kola, içerdiği asit sayesinde inatçı lekelerin çözülmesine yardımcı olurken, diş macunu hafif bir aşındırıcı etki sağlar. Bulaşık deterjanı ise yağların parçalanmasını sağlar.

Elde edilen karışımı tavaya dökün ve birkaç dakika bekletin. Daha sonra bir kazıyıcı veya fırça ile tavayı nazik bir şekilde ovun. Eğer karbon birikintileri ve yağlar hemen çözülmezse, tavayı karışım içinde 15 dakika bekletmek faydalı olacaktır. Bu karışım, yalnızca kirli tavaları değil, aynı zamanda temizlenmesi zor olan tencereleri, tabakları ve bardakları da yıkamak için kullanılabilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Kızartma Tavasını Anında Parlatan Yöntem: Kiri Pası Bitiriyor
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz