1. Haberler
  2. Gündem
  3. Beşiktaş’taki gece kulübü faciasına ilişkin davada ara karar açıklandı

Beşiktaş’taki gece kulübü faciasına ilişkin davada ara karar açıklandı

featured
service

İstanbul 33. Ağır Ceza Mahkemesince, Marmara Cezaevi’nin karşısındaki salonda görülen duruşmada, 5 tutuklu sanık, bazı tutuksuz sanıklar ve avukatları hazır bulundu.

Müştekiler, avukatları ve izleyicilerin de katıldığı duruşmaya bazı müştekiler, bulundukları şehirlerdeki adliyelerden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla bağlandı.

MUHASEBE MÜDÜRÜ PATRONLA BABA-KIZ GİBİYMİŞ

Gece kulübünde muhasebe müdürü olarak çalışan tanık Berna Çaltepe, 2011’den itibaren gece kulübünde çalıştığını ve tüm mali konularla ilgilendiğini söyledi.

Çaltepe, mekan sahibinin Şahzade Şekergümüş olduğunu ancak bir dönem kulübün kendi üzerinde bulunduğunu, Şekergümüş ile baba-kız gibi olduklarını anlattı.

Kulüpte daha önce yangın çıktığına şahit olmadığını, duvar için kullanılacak malzemenin yanmaz özellikte olduğunu faturalardan bildiğini ifade eden Çaltepe şunları söyledi:

“Her yıl yangın söndürme aletlerini yeniliyorduk. Şehzade Bey her konuyla ilgili bilgisi olmasını isterdi. Çalışanlara iş güvenliği eğitimi verildi. Sabit bir iş güvenliği uzmanımız vardı. Mekan açık olunca 600-700 kişi oluyordu. Tadilat izni alınmadığını bu olaylar olduğu için biliyorum. Kulüp aktifken yeşil ‘çıkış’ yazan tabelalar vardı. Her şeyi detaylı hatırlamıyorum ancak bunların faturaları mevcuttur. Tüplerin çalışıp çalışmadığını bilmiyorum. Yangında muhasebe zarar gördü mü bilmiyorum.”

‘YANGIN 30 SANİYE İÇİNDE ÇOK BÜYÜDÜ’

Gece kulübünde garson olarak çalışan tanık Engin Eser ise olay günü izinli olmasına rağmen sevdiği için iş yerine gittiğini söyledi.

İş yeri çalışanlarının olduğu mesaj grubundan “Gelmezseniz işten çıkarılacaksınız” şeklinde mesaj gelmediğini ancak olaydan önceki gün gruba “Tüm ekip 11’de mekanda olsun” diye mesaj gönderildiğini anlatan Eser, sahne için gelecek ürünün indirilecek olması dolayısıyla herkesin çağırıldığını anlattı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Beşiktaş’taki gece kulübü faciasına ilişkin davada ara karar açıklandı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz