1. Haberler
  2. Gündem
  3. Anadolu Ajansı’nın İmamoğlu’na açtığı davaya ret

Anadolu Ajansı’nın İmamoğlu’na açtığı davaya ret

featured
service

Anadolu Ajansı, İmamoğlu’nun seçim gecesi ajansın yayımladığı seçim sonuçlarını eleştirmesini gerekçe göstererek tazminat talep etmişti. Mahkeme, davayı değerlendirerek AA’nın taleplerini reddetti ve istinaf yolunu açık bıraktı.

Ekrem İmamoğlu, 14 Mayıs gecesi CHP Genel Merkezi’nde yaptığı açıklamalarda Anadolu Ajansı’nı sert bir dille eleştirmişti. İmamoğlu, ilk açıklamasında “Anadolu Ajansı’na olan inancımız asla yoktur” demiş, daha sonra ise “AA bitkisel hayatta olan bir kurumdur” ifadelerini kullanmıştı. Bu sözler üzerine Anadolu Ajansı, İmamoğlu’nun açıklamalarının ajansın itibarına zarar verdiğini ve maddi kayıplara neden olduğunu ileri sürerek 100 bin liralık tazminat talebiyle dava açmıştı.

AA’nın avukatları, İmamoğlu’nun sözlerinin ajansın güvenini zedelediğini ve ajansın abonelerinin bu eleştirilerden olumsuz etkilendiğini belirterek davayı savunmuştu. Ancak mahkeme, dosyadaki delilleri değerlendirerek AA’nın iddialarını yeterli bulmadı ve tazminat talebini reddetti.

İmamoğlu’nun avukatı Kemal Polat, dava sürecinde 2019 yerel seçimlerini hatırlatarak, AA’nın o dönemde Binali Yıldırım’ın kazandığı algısını yaratmaya çalıştığını ve veri akışını durdurarak tarafsızlığını kaybettiğini savundu. Polat, müvekkili İmamoğlu’nun, bu tür deneyimler ve kendi elindeki seçim verileri doğrultusunda kamuoyunu doğru bilgilendirme amacıyla açıklamalar yaptığını belirtti.

Mahkeme, bu değerlendirmeleri dikkate alarak AA’nın açtığı tazminat davasını reddetti. Davacının itiraz hakkı ise açık bırakıldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Anadolu Ajansı’nın İmamoğlu’na açtığı davaya ret
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz