1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Bilet sahiplerini kahreden açıklama! Dev havayolu şirketi iflas etti: O tarihte tüm uçuşlar sona erecek!

Bilet sahiplerini kahreden açıklama! Dev havayolu şirketi iflas etti: O tarihte tüm uçuşlar sona erecek!

featured
service

Nordic Aviation Group, Xfly markası altında faaliyet gösteren Regional Jet, İsveç iç hatlarında uçuş yapmak üzere SAS ile imzaladığı sözleşmenin ekim ayı sonunda biteceğini duyurdu. İklim Bakanlığı Ulaştırma Genel Sekreter Yardımcısı ve Nordic Aviation Group Denetim Kurulu Üyesi Sander Salmu, şirketin yeni müşteriler bulmaması ve özelleştirilmemesi durumunda iflasın kaçınılmaz bir son olduğunu belirtti.

Bakanlık tarafından yapılan açıklama doğrultusunda şirketin 1 yıldır zor durumda olduğu ve İflas riskinin her an gündemde olduğu ifade edildi. Sözleşmenin sona ermesi ile birlikte Nordica yönetiminin yeni müşteri bulma konusundaki umutlarının sürdüğü aktarıldı. Yönetim ve denetim kurulunun yönetiminin 15 Ekim’de şirketin geleceğine dair bir plan sunması için anlaştığını ifade eden Salmu, mevcut plan doğrultusunda şirketin satılmasının öngörüldüğünü uçak sahibi olan Transpordi Varahaldus’un devlet mülkiyetinde kalmasının amaçlandığını belirtti.

Ünlü Havayolu Şirketi İflas Etti: Bütün Uçuşları İptal Edildi

Nordic Aviation Group, 2016 yılından 2013 yılına kadar Estonya’nın bayrak taşıyıcısı olarak faaliyet gösterdi. Tallinn’de merkezleri bulunan charter havayolu şirketi daha önce İsveç’e tarifeli uçuşlar düzenlemişti. Son zamanlarda ekonomik krizde boğuşan şirket Ekim 2023 yılı itibariyle uçuşlarını sonlandırdı. Şimdilerde Avrupa Hava Yolları için ıslak kiralama sözleşmeleri çerçevesinde operasyon düzenlemektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bilet sahiplerini kahreden açıklama! Dev havayolu şirketi iflas etti: O tarihte tüm uçuşlar sona erecek!
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz