1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. KDV’den Kaçmanın Yolunu Böyle Buldular!

KDV’den Kaçmanın Yolunu Böyle Buldular!

featured
service

Türkiye gazetesinden Kaan Zenginli’nin haberine göre, İstanbul Ticaret Odası’nın eylül ayı verilerine göre, kırtasiye ürünleri fiyatları en çok artanlar listesine girdi. Özellikle kurşun kalem fiyatlarının bir yıl içinde iki katına çıkması vatandaşların tepkisini çekti. Ticaret Bakanlığı, fahiş fiyat artışları yapan işletmelere cezai işlem uyguladı. Ancak, vergi kaçakçılığı ile ilgili henüz kapsamlı bir denetim yapılmadı.

Tüketicilerin yaptıkları alışverişlerde KDV oranının sıfır olarak görünmesi, sektörde ciddi bir vergi kaçağı olduğunu gösteriyor. Kırtasiye sektörünün yıllık hacminin 5 milyar lira olduğu düşünüldüğünde, kaçırılan verginin boyutu da gözler önüne seriliyor.

Vergi uzmanları, kırtasiyecilerin bu usulsüz işlemlerle kısa vadeli bir kazanç elde edebileceğini ancak uzun vadede ciddi cezalarla karşılaşabileceklerini belirtiyor. Bu tür uygulamaların sektördeki adil rekabeti bozarak dürüst esnafları zor duruma düşürdüğünü vurgulayan uzmanlar, vergi dairelerinin denetimlerini artırması gerektiğini ifade ediyor. Aynı zamanda vatandaşların da bilinçli olup bu tarz durumları yetkililere şikâyet etmeleri gerektiği belirtiliyor.

Kırtasiyeciler ise bu tarz yanlış uygulamaların tüm sektörü zan altında bıraktığını belirterek, “Sektördeki bazı kötü niyetli kişilerin hataları yüzünden tüm kırtasiyecilerin suçlanmaması gerekir. Türkiye ekonomisi ve tüketiminde önemli bir yere sahip olan sektörümüz, bu tür usulsüzlüklerle leke sürülemez” açıklamasını yaptı.

Kaynak: Türkiye Gazetesi

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
KDV’den Kaçmanın Yolunu Böyle Buldular!
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz