1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Ekmeğe çok büyük zam kapıda! Fiyatlar 60- 65 lirayı bulacak: Fırıncılar Federasyonu Başkanı duyurdu

Ekmeğe çok büyük zam kapıda! Fiyatlar 60- 65 lirayı bulacak: Fırıncılar Federasyonu Başkanı duyurdu

featured
service

Halil İbrahim Balcı, düzenlediği basın toplantısında ekmek fiyatları ve maliyetler konusundaki sıkıntılara dikkat çekti. Son bir ay içinde un fiyatlarının yüzde 30 oranında artarak 800 lira seviyesine yükseldiğini belirten Balcı, bu durumun fırıncı esnafını zor durumda bıraktığını ifade etti.

“Ekmek, halkımızın temel gıda maddesidir. Un fiyatındaki bu artışlar, ekmekte yükselişi kaçınılmaz kılmaktadır. Fırıncılar olarak fedakarlık yapmaya devam ediyoruz, ancak bu durumu sürdürebilecek gücümüz kalmadı” dedi.

Balcı, Tarım ve Orman Bakanı ile yapılan görüşmelerin sonuçsuz kalmasının kendilerini üzdüğünü dile getirdi. “Un fiyatlarının yüzde 30 arttığı bir dönemde yetkililerle bir araya gelip çözüm bulamıyorsak, bu durumdan nasıl kurtulacağız?” şeklinde konuştu.

Artan un fiyatlarının etkisiyle ekmek fiyatlarının 60-65 liraya kadar yükselebileceği konusunda uyarıda bulunan Balcı, “Olumsuz tablolar devam ederse, ekmekte yüzde 50’lik bir artış kaçınılmaz olacaktır. Önümüzde çok olumsuz bir süreç var” ifadelerini kullandı.

yeni-proje-34.jpg

Fırıncılar Federasyonu Başkanı, gıda güvenliği konusuna da dikkat çekerek, “Tarım ve Orman Bakanlığı, gıda güvenliği konusunda yeterli tedbirleri almadı. Kalitesiz ve hijyenik olmayan ekmeklerin sokaklarda satılması ciddi bir sorun teşkil ediyor” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Ekmeğe çok büyük zam kapıda! Fiyatlar 60- 65 lirayı bulacak: Fırıncılar Federasyonu Başkanı duyurdu
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz