1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Bakan Şimşek: Türkiye’nin uzun vadeli potansiyeli yatırımcılar için büyük fırsatlar sunuyor

Bakan Şimşek: Türkiye’nin uzun vadeli potansiyeli yatırımcılar için büyük fırsatlar sunuyor

featured
service

Toplantıda, Türkiye’nin büyüme performansının güçlü olduğunu ve yatırımcılar için cazip bir destinasyon haline geldiğini belirtti. 250’nin üzerinde katılımcının yer aldığı etkinlik, Türkiye ekonomisine olan ilginin artışını da dile getirdi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, resmi ziyaret gerçekleştirdiği Katar’da yatırımcılarla bir araya geldi. Şimşek, Türkiye’nin bölgesel ve küresel düzeydeki ekonomik potansiyeli ve sürdürülebilir büyüme hedeflerini, Türkiye’nin yatırım çekme hedeflerini, bölgesel avantajlarını anlattı.

Bakan Şimşek, ilk olarak başkent Doha’da, Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al Sani ile görüştü.

Ardından Maliye Bakanı Ali bin Ahmed el-Kevari ve Katar Yatırım Otoritesi (QIA) CEO’su Mansur bin İbrahim el-Mahmud ile görüşen Şimşek, iki ülke arasındaki ticari ve ekonomik ilişkileri ele aldı.

Bakan Şimşek ayrıca Doha’daki bir otelde Türkiye’nin Doha Büyükelçiliği tarafından gerçekleştirilen “Invest in Türkiye” programı kapsamında yatırımcılarla bir araya geldi.

Programa Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in yanı sıra, Doha Büyükelçisi Dr. Mustafa Göksu, Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkan Yardımcısı Furkan Karakaya, Katar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şeyh Halife bin Casim bin Muhammed El Sani, Katar İşadamları Birliği Başkanı Şeyh Faysal bin Kasım Al Sani, Türk ve Katarlı yatırımcılar ve iş insanları katıldı.

Konuşmasında Türkiye’nin ekonomik hedeflerini ve doğrudan yatırımları artırma stratejilerini aktaran Bakan Şimşek, Türkiye’nin ekonomik reform sürecinde elde ettiği ilerlemeleri ve gelecek dönemdeki önceliklerini paylaştı.

Şimşek, Katarlı iş insanları ve yatırımcılara, Türkiye’nin yeni ekonomi politikaları ve Orta Vadeli Program’daki hedef ve reform hazırlıklarını anlattı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bakan Şimşek: Türkiye’nin uzun vadeli potansiyeli yatırımcılar için büyük fırsatlar sunuyor
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz