1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Bu işi yapan paraya para demiyor asla işsiz kalmıyor! Geleceğin mesleği: Diploma şartı yok, 110 Bin TL maaşı var

Bu işi yapan paraya para demiyor asla işsiz kalmıyor! Geleceğin mesleği: Diploma şartı yok, 110 Bin TL maaşı var

featured
service

Türkiye’de iş dünyası, nitelikli eleman sıkıntısı çekiyor. Fabrikalarda ara eleman bulmakta zorluk çeken sanayiciler, özellikle CNC operatörlerine olan talebin giderek arttığını belirtiyor. Son yıllarda CNC operatörlüğü, diploma şartı aramayan bir meslek olarak öne çıkıyor ve yüksek maaşlı iş imkanı sunuyor.

CNC operatörleri, CNC makinelerini kullanarak malzemelerin delinmesi, taşlanması ve frezelenmesi işlemlerini yapıyor. Bu meslek, sanayide büyük bir önem taşırken, 110 bin TL gibi yüksek maaşlarla çalışan operatörlerin sayısının yetersiz olması dikkat çekiyor. Sektördeki temsilciler, “Genç arkadaşlara ihtiyacımız var” diyerek bu alanda yeni nesil operatörlere çağrıda bulunuyor.

Habertürk’ün haberine göre, CNC makinelerinin ihracata katkısı yıllık 90 milyar doları buluyor. Ancak bu alanda ciddi bir eleman sıkıntısı yaşanıyor. CNC operatörü Salih Can Atmacıoğlu, “İlk işe başladığınızda 30 bin TL – 35 bin TL bandında başlayıp kendinizi geliştirerek 60 bin TL-70 bin TL’ye ulaşabilirsiniz. Savunma sanayinde ve medikal sektörde çalışırsanız 100 bin TL, 110 bin TL gibi çok yüksek maaşlar alabilirsiniz.” dedi.

cnc-operatorlugu-3.jpg

CNC operatörü olmak için diploma şartı bulunmuyor. CNC Operatörü Mert Erol, “Düz lise, meslek lisesi veya üniversite mezunu olan herkes, kendilerini geliştirerek bu alanda usta olabilirler.” şeklinde açıklama yaptı. Bu durum, gençler için önemli bir fırsat sunuyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bu işi yapan paraya para demiyor asla işsiz kalmıyor! Geleceğin mesleği: Diploma şartı yok, 110 Bin TL maaşı var
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz