1. Haberler
  2. Gündem
  3. Şimdi de telefon numaraları kopyalandı! Annenizin telefonundan annenizin sesiyle sizden para isteyebilirler

Şimdi de telefon numaraları kopyalandı! Annenizin telefonundan annenizin sesiyle sizden para isteyebilirler

featured
service

Yapay zeka teknolojisi dolandırıcıların ekmeğine resmen bal kaymak sürdü. Milyonlarca vatandaşın kimlik bilgilerinin çalınmasıyla dolandırıcılar telefon bilgilerini de elde etti. Bu bilgiler sayesinde yakınınızın sesini ve numarasını kullanarak sizlerle iletişime geçebiliyorlar. İşte şok eden dolandırıcılık yöntemi…

85 milyon kişinin kimlik bilgilerinin çalındığının Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu tarafından itiraf edilmesinin ardından, yeni ve ürkütücü bir gelişme daha yaşandı. Sosyal medya fenomeni İbrahim Haskoloğlu, milyonlarca kişinin telefon bilgilerinin de çalındığını ve kopyalandığını belirterek yeni dolandırıcılık yöntemine karşı uyardı.

Haskoloğlu, kendisinin de mağdur olduğunu ve annesinin telefonundan arandığını ifade ederken, dolandırıcıların numaraları kopyalayarak yakınları ve iş ortaklarını ses taklidi ile aradığını açıkladı. Üstelik bu ses taklitleri ünlü isimler Ekrem İmamoğlu ve Oğuzhan Uğur gibi kişiler üzerinden gerçekleştirilebiliyor.

Sosyal medya fenomeni ayrıca, bu dolandırıcılığın sadece 3 dakika ve 10 dolar gibi düşük maliyetlerle yapılabildiğini belirterek, ses taklit teknolojisinin geldiği noktaya dikkat çekti. Bu yeni yöntemle dolandırıcılar, sesinizi taklit edip sizin numaranızdan ailenizi ya da iş arkadaşlarınızı arayabiliyorlar.

Soner Şahinbaş gibi başka sosyal medya fenomenlerinin de aile fertlerinin telefon numaralarının kopyalandığını belirten Haskoloğlu, herkesi dikkatli olmaya ve tanıdık bir numaradan gelen aramalara dahi şüpheyle yaklaşmaya çağırdı.

Teknolojinin sağladığı bu yeni nesil dolandırıcılık yöntemi, daha fazla kişinin mağdur olmaması için acil tedbir alınmasını gerektiriyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Şimdi de telefon numaraları kopyalandı! Annenizin telefonundan annenizin sesiyle sizden para isteyebilirler
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz